Sára, Márió

Ünnepel a Budapest Jazz Club

2015.01.06. 11:13

Programkereső

Ingyenes születésnapi jazzpartival és a műfaj legeredetibb formációival ünnepel a BJC.

Hetedik születésnapján ünnepi műsorral és újonnan nyílt bisztró konyhájával várja vendégeit a Budapest Jazz Club január 9-én este fél nyolckor. Mint minden évben, idén is a legfiatalabb generáció tehetségei veszik birtokukba a színpadot: Oláh Krisztián triójához mikrofonjával és korát meghazudtoló, lehengerlő előadásmódjával az énekes, Egri János Jr. csatlakozik.

Oláh Krisztián Trió
Oláh Krisztián Trió

Kilenc órától a Balázs Elemér és Balázs József testvérpár által alapított East Gipsy Band bizonyítja be, hogy létezik a legendás Django Reinhardt-féle úttól eltérő, de azzal teljesen egyenrangú, újszerű és izgalmas fúziója a roma és jazz zenei hagyományoknak. A fúzió ez esetben is visszafordíthatatlan reakciót indít be, várhatóan virtuóz szólókkal és mesteri improvizációkkal kápráztatja el a közönséget.

East Gipsy Band
East Gipsy Band

Fél 11-től a Euro-African Playground következik a legkülönbözőbb egzotikus hangkeltő eszközökkel, hogy afrikai és európai ritmusokat, harmóniákat a jazz zene gondolatiságán átszűrve teremtsen különleges, extatikus hangulatot. Koncertjük egyben biztosíték egy eddig sosem hallott „Happy Birthday"-feldolgozásra is.

Az est háziasszonya Micheller Myrtill lesz, és idén sem marad el az emeletes születésnapi torta. A belépés ingyenes!