Ágnes

A Rolling Stones szaxofonosa a BJC-ben fújja

2015.01.20. 13:47

Programkereső

A Trio Midnight január 30-i koncertjén egy világklasszis meglepetésvendéggel készül. A Rolling Stones turnéinak állandó szaxofonosa, az amerikai Tim Ries játéka örvendezteti meg azokat, akik ellátogatnak erre a különleges, nemzetközi és hazai jazzcsillagoktól szikrázó estre.

Fennállásnak huszonötödik évét ünnepli a mainstream-jazz egyik legrégebbi és egyben legismertebb hazai jazz triója. Az 1990-es alakulása óta változatlan zenekart Balázs Elemér dobos, Egri János bőgős és Oláh Kálmán zongoraművész alapította. A külön-külön is sikeres pályaívvel, nemzetközi elismerésekkel is büszkélkedő tagok valódi mesterhármasa ez a formáció, mellyel minden hazai klubban és fesztiválon játszottak már, és emellett jelentős nemzetközi sikereket is elértek.

Tim Riese
Tim Riese

A Trio Midnight méltó módon ünnepli születésnapját, hiszen január 30-i koncertjük alkalmával triójukhoz a zenekar tagjaival több, mint tíz éves barátságot ápoló Tim Ries szaxofonos csatlakozik. A zenekart a világklasszis fúvóssal egy brüsszeli jazz versenyen hozta össze a sors.

Trio Midnight
Trio Midnight

Játékuk olyan mély hatást gyakorolt egymásra, hogy azóta is rendszeresen koncerteznek együtt itthon és külföldön egyaránt. Balázs Elemér másik, East Gipsy Band nevű formációja - oldalán Tim Ries-szel - bejárta az államokat. Játszottak a neves New York-i Blue Note, Smalls, és Jazz Standard klubban épp úgy, mint a Detroit Jazz Fesztiválon vagy épp a torontói Rex-ben.

Koncertjükön elhangzanak a legismertebb jazz standerdek összetéveszthetetlen Trio Midnight-felfogásban, és jó néhány díjnyertes kompozíció Oláh Kálmán, Egri János és Balázs Elemér tollából.