Géza

Muzsika a családban

2015.01.23. 14:36

Programkereső

Pál Lajos, Pál István "Szalonna" és Pál Eszter lesznek a Mesterek és tanítványok sorozat vendégei január 30-án a Hagyományok Házában.

Pál István "Szalonna" azon túl, hogy húszas évei elejétől a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezető prímása, napjaink egyik legkiválóbb népzenei hegedűse, az egyik legtöbbet foglalkoztatott népzenész, aki számtalan formációban muzsikál, muzsikált. Stílusérzéke, technikai tudása, magával ragadó hegedűjátéka és a belőle és a vele együtt muzsikáló zenészekből a koncerteken áradó jókedv a biztos garancia a sikerre és a nézőtéri remek hangulatra.

Pál Lajos és Pál István Szalonna
Pál Lajos és Pál István Szalonna

Hogy jutott el a kárpátaljai kicsi faluban, Péterfalván felnőtt népzenész idáig? Kik azok, akik inspirálták, tanították? Mit tesz ő maga azért, hogy mindezen tudás tovább hagyományozódjon? A koncerten Szalonna és meghívott mesterei, tanítványai és állandó zenész barátai körében mindez kiderül.

A koncert különlegessége lesz, hogy nemcsak a mester és tanítvány kapcsolatot mutatja meg, hanem Pál István "Szalonna" tanítványai is közreműködnek majd, így szemtanúi lehetünk annak, hogy a tanítvány is mesterré válik.

Mesterek: Pál Lajos, Pál István „Szalonna", Pál Eszter 

Közreműködők:
Szalonna és bandája
Bencze Mátyás és zenekara
Pálházi Bence és zenekara
Jobbágy Bálint és zenekara
Pál Lajos harmonikás növendékei
Pál Eszter énekes tanítványai