Zelma, Rajmund

A berlini Budapest Calling magyar jazzdallamokkal hív

2015.01.29. 10:35

Programkereső

A berlini Magyar Intézet ősszel megnyitott borbisztrója, a Budapest Calling, különleges jazzcsemegét ajánl a berlinieknek. Minden hónap első csütörtökjén Harcsa Veronika platinalemezes jazzénekesnő és barátai kínálnak nagyszerű kikapcsolódást a hely hetven tételes magyar borválasztéka mellé.

Harcsa Veronika brüsszeli mesterévei végeztével a német főváros felé vette az irányt, hogy itt készítse elő következő albumát, ekkor kérte fel őt egy havonta visszatérő jazz estsorozat szervezésére Can Togay, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) igazgatója.

Harcsa Veronika - Budapest Calling - Berlin
Harcsa Veronika - Budapest Calling - Berlin

Nőiesen tiszta hangját először szeptemberben, Stefan Helbock virtuóz zongorajátékával kísérve hallhatta a közönség, akit Peter Meyer gitáros követett októberben. A Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint duót rajongóik már jól ismerik hazai fesztiválokról, és nemzetközi turnéikról - a Lifelover című albumot is együtt jegyzik - a berliniek pedig novemberben találkozhattak a párossal.

A nagy sikerre való tekintettel 2015-ben is folytatódik a koncertsorozat: február első csütörtökén az experimentális jazzt, a pszichedelikus rockot és az improvizációt vegítő JÜ együttessel, majd márciusban az arab gyökerekkel rendelkező, tradicionális nyugati és keleti zenét is játszó Rabih Lahouddal lép egy színpadra az énekesnő. A folytatásban Jeremy Friedman hang designer és Julia Hülsmann zongorista is vendégként érkezik majd a tavaszi koncerteken.