Sándor, Ede

Az átélhető népművészet

2015.02.16. 12:40

Programkereső

A Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban található nyitott műhelyben átélhetővé és megtapasztalhatóvá teszik a kortárs népművészetet, népi iparművészet mesterségeit, alkotófolyamatait.

A látogató közvetlenül a mesterektől ismerheti meg az egyes munkafolyamatokat, azok technikáit, a használt alapanyagokat és a különleges munkaeszközöket. A műhelyben szalma-, csuhé- és gyékényfonók, gyöngyfűzők, hímzők, kosárfonók, nemezkészítők, szűrrátétkészítők és szövők dolgoznak, és tartanak naponta a múzeumi nyitvatartási időben bemutatót az egyéni és (iskolai) csoportos látogatók számára. Egyszerre több alkotó is dolgozik a műhelyben, így a betérők egy látogatás alkalmával különböző mesterségek fortélyait ismerhetik meg.

A nyitott műhely ezen kívül feladatának tekinti a kézművesmesterek, iparművészek, építészek és más szakmák közötti párbeszédet és tapasztalatcserét, ehhez workshopok megszervezésével járul hozzá.

Hagyományok Háza
Hagyományok Háza

Speciális foglalkozások szervezett csoportoknak (bejelentkezés: Lőrincze Judit 30/615-41-34 lorincze.judit@hagyomanyokhaza.hu

- iskolai csoportoknak mesterségbemutatók, kézműves-foglalkozások (ajánlott csoportlétszám: 12-15 fő, egyszerre két csoportot tudunk fogadni)

- tematikus foglalkozások, mesterségbemutatók a hónap múzeumi tárgyához vagy az egyes kiállításokhoz kapcsolódóan

- bemutató foglalkozások és műhelymunka a művészeti oktatási intézmények hallgatói számára

Cím: Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, 1011 Budapest, Fő u. 6.

Nyitva tartás: a múzeumi nyitva tartás szerint, kedd-szombat 10 órától 18 óráig