Emőke

Csak bor és zene

2015.02.17. 17:18

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és merüljön el Ön is február 21-én a hangszerek és a borok világában a Fonóban.

Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. Ezek egyike a hegedűkészítőé, a másik személyességet igénylő szakma pedig a borászoké. A negyedik alkalommal megrendezett Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonján hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be, az esti koncerteken pedig világhírű művészek és remekművek szólalnak meg. A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni; hegedűk titkai nyílnak meg a látogatók előtt, miközben a jelen hazai borászatok nedűit kóstolgathatjuk. A hegedűlakk narancs aranya a borok fehértől a mélyvörösig tartó árnyalatai, és az igényes mesterek munkái találkoznak a Hegedűkészítők Szalonjában.

Roby Lakatos
Roby Lakatos

Idén három koncertet hallgathatunk meg a Hegedűkészítők Szalonján febr. 21-én, szombaton este: Roby Lakatos világhírű prímás és kvartettje lesz a vendégünk, valamint fellép még a számos dííat nyert kiváló hegedűművész Banda Ádám is és koncertet ad a Strurcz Quartet. Három remek koncert a klasszikusoktól a cigányzenén át a kortársig. A világhírű hegedűvirtuóz Roby Lakatos járja a világ legnagyobb koncerttermeit (Prága, Párizs, New York, London, Tokió), a leghíresebb fesztiválok meghívott művésze az USA-tól Ausztráliáig. A legendás magyar cigány hegedűművész, Bihari János leszármazottja, olyan művészekkel játszott és játszik együtt, mint Vadim Repin, Randy Brecker, Giora Feidman, Herbie Hancock, vagy Maxim Vengerov. Virtuozitását Paganinihez hasonlítják, de egyszerre roma zenész, klasszikus virtuóz, az "ördög hegedűse" és persze eredeti jazz-muzsikus is.

Kiállító hegedűkészítők: Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergely, Gollob Balázs, Guminár Tamás, Holló Bence, Lakatos László, Popara Nikola

Kérdésünk: melyik világhírű hegedűvirtuóz lesz a Fonóban megrendezett Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonjának vendége?

A helyesen válaszolók közül ketten partnerükkel ellátogathatnak február 21-én a Fonóba.