Konrád, Tivadar

Tóth Viktor és a szívhez szóló témák

2015.03.24. 11:36

Programkereső

Tóth Viktor Arura triójával balladákra épülő dalait adja elő a Budapest Jazz Clubban március 27-én. A Harmónia Jazzműhely estjén zenésztársai Lukács Miklós és Orbán György lesznek.

Egyik legkísérletezőbb kedvű zenészünk, az alt-szaxofonos Tóth Viktor csodálatos, lírai hangvételű ballada lemezzel lepi meg ez alkalommal a közönséget. Csak nyomelemekben hallható majd az a bebop gyökerû kortárs jazz, amit gyakran a nevével társítunk.

A dob nélküli trióban a harmónia hangszer a cimbalom, ami Lukács Miklós csodálatos keze alatt immár elfoglalta jogos helyét a jazz birodalmában, a bőgős Orbán György pedig nagy érzéssel, roppant gazdaságosan, de annál hatékonyabban rakja le az alapokat.

Tóth Viktor
Tóth Viktor

A zenekarvezető megrendítően szép szerzeményei sokat merítenek a magyar népzene eszköztárából, a szívhez szóló témákra született rögtönzés kifogástalan és mivel az improvizáció a szó legelfogadottabb értelmében dallamos, így ezek a koncertfelvételek, amellett, hogy minden kritikai igényt kielégítenek, teljesen befogadhatóak bármilyen jazztapasztalattal rendelkező hallgató számára.