György

Tanulj online dobolni a legpoénosabb zenésszel!

2015.03.26. 13:01

Programkereső

Dave King nem csak a The Bad Plus csapatának legizgalmasabb figurája. A kötöttségek nélkül - igen sokat - beszélő rocksztár Youtube-sorozatában szokatlan és szórakoztató stílusban ad zenei leckéket kezdő szinttől haladóig. VIDEÓ

A jó hír, hogy az egyik legmeghatározóbb amerikai zongoratrió, a Bad Plus és vele együtt Dave King hamarosan Budapestre érkezik, és a Trafóban adnak különleges koncertet. Április 11-én Ornette Coleman korszakalkotó Science Fiction című albumát mutatják be a saját nyelvükön újraértelmezve, három nagyszerű fúvóssal kiegészülve. Addig pedig, a Bad Plus zenéje mellett, érdemes utánanézni a dobos egyéni stílusú, decemberben indult oktatóprogramjának, ami Rational Funk with Dave King címen fut a Youtube-on.

A zenész különböző tippeket, tanácsokat ad, trükköket árul el a dobolásról és a zenélésről általában. A hasznos információkon túl azonban ne egy hagyományos tanárra és kötött tananyagra számítsunk. Dave King nagyon sokat szövegel, csapong a témékban, iszik, káromkodik, poénkodik - és épp ezektől a részletektől lesz a zenei programja annyira érdekes.