Konrád

Minőségi zenei export: Jónás Vera a Kobucitól Japánig

2015.04.17. 13:44

Programkereső

A Jónás Vera Experiment április 22-i Kobuci Kertben tartott koncertje nemcsak egy lesz a sok közül: egy olyan hosszú és többállomásos út kezdetét is jelenti, aminek során először Bécsbe majd később Ázsiába is elviszi Vera személyes könnyűzenéjét.

A dalszerző-énekesnővel kapcsolatban mostanában egyébként is sűrűn követik egymást a hírek: nemrég a Balcony TV Budapest készített vele egy felvételt, aztán megtudhattuk, hogy az idei Record Store Day-en is fellép majd, s végül de egyáltalán nem mellékesen: az Artisjus is jelölte Junior zenei díj kategóriában, mint dalszerzőt. (A jelölést rajta kívül még 4 másik zenész kaphatta meg, Vera a díj egyetlen női várományosa.)

Mindezek mellett a közelmúltban érkezett az az örömhír is, miszerint szeretettel várják Japánban, ahol a tavaly ősszel a Whereabout Records által a szigetorszában is kiadott nagylemezt egy előre láthatólag öt állomásos miniturné során fogja bemutatni több városban. Persze itthon sincs megállás: a frissen kiadott Wanted című lemezzel már ismerkedhetett a közönség, nyáron a fesztiválokon és szabadtéri koncerthelyszíneken találkozhatunk majd vele szólóban, zenekarral, de együttműködik a frissen alakult, izgalmas fúziós minimyst nevű formációval is.

Jónás Vera
Jónás Vera

A Jónás Vera Experiment, ahogy a neve is mutatja, kísérletező, határokat feszegető zenét játszik: nagyon művelt popzenét személyes dalszövegekkel, az élő előadás intimitásával. Vera számára - ahogy ő fogalmazott - a leglényegesebb, hogy a lehető legközelebb engedjen másokat a zenén keresztül saját belső világához.