Emőke

Fábián Juli jazz-csodaországba kalauzol

2015.06.02. 17:21

Programkereső

Június 19-én az egyik ledögösebb hangú magyar énekesnő, Fábián Juli a Gyárfás István trióval koncertezik a BJC-ben.

Fábián Juli a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb hangú, és zenei világgal rendelkező fiatal énekesnője, dalszerzője és szövegírója. Sokak szerint a magyar jazz-színen övé a „legdögösebb" hang. Leleményesen, közhelymentesen rögtönöz, tud érzéki, érzelmes és humoros is lenni. Nem véletlenül lett nagy kedvence a londoni 606 Club közönségének is.

Fábián Juli
Fábián Juli

Bár jazzénekesnőnek tanult, de ezzel párhuzamosan számos műfajban kipróbálta már magát. Rövid zenei pályafutása ellenére több zenekar tagja, illetve vendégművésze volt. Több mint tíz lemezen énekelt, és rengeteg hazai és külföldi klubban, fesztiválon és eseményen vett részt Európa-szerte.

2007-ben és 2008-ban az egyik legismertebb jazz-énekverseny, a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. 2011-ben elnyerte az évente három, kiemelkedően tehetséges, fiatal jazz zenésznek odaítélhető Lakatos-Ablakos Dezső Ösztöndíjat.

Gyárfás István másfél évtizede alakította trióját, mellyel 1995-ben készítette el Live At The Jazz Café című első CD-jét. A hazai koncertek mellett nagy sikerrel szerepeltek a közelmúltban Ausztriában, Dániában, Németországban és Romániában is. A BJC-s koncert első felében a Gyárfás István vezette trióval egy új énekesnő, Molnár Enikő is bemutatkozik.