Ervin

Alerant Jazz Est: Tzumo-Pukl-Rambsbol-Curtis Project

2015.11.04. 08:49

Programkereső

Tzumo Árpád a Berklee-n megismert Jure Pukl-al és a nemzetközi élet más kiválóságaival veszi magát körbe november 7-ei koncertjén a BJC-ben.

Ahogyan azt a zenekar neve is sejtetni engedi, alkalmi formációról van szó, mely a nemzetközileg is elismert zongoristától megszokott módon eredeti, modern hangvételű darabokkal készül erre az estére. Jure Pukl és Tzumo Áprád még 2001-ben találkoztak a Berklee College of Music-on. Barátságukat közös tanáraiknak és a mindig inspiráló jammeléseknek köszönhették. Néhány évvel később aztán mindketten hazatértek Európába. A földrajzi közelségnek köszönhetően nem volt akadálya, hogy közös projektet indítsanak.

Tzumo Árpád és barátai
Tzumo Árpád és barátai

A ritmusszekció jól csengő nevei pedig még izgalmasabbá teszik ezt a nemzetközi formációt, mely kifejezetten a CAFe Budapest fesztivál kedvéért állt össze tavaly októberében. Az Alerant Jazz Estek keretében most szombaton, november 7-én ezt a koncertjüket ismétlik meg az egy évvel ezelőtti hatalmas siker hatására. A koncerten a zongorista Tzumo Árpád mellett Jure Pukl szaxofonon, Morten Toftgård Ramsbøl bőgőn, Howard Curtis pedig dobokon hallható.