Konrád, Tivadar

Könyvben összegez a Bolyki Brothers

2015.11.20. 11:17

Programkereső

A hangszerek mi vagyunk címmel adott ki interjúkötetet a hazai a capella műfaj meghatározó együttese, a testvérek alkotta Bolyki Brothers. A zenés könyvbemutatóra november 29-én, a Szent Margit Gimnázium dísztermében kerül sor 19 órától.

Harminc éve énekel hangszerek nélkül öt életvidám fiatalember, akik humorral fűszerezett különleges stílusát világszerte ismerik és szeretik. A velük készült interjúkötetben bepillantást engednek abba a műhelymunkába, amely létrehívta, a mai napig alakítja és lendületben tartja együttesüket.

Bolyki Brothers: A hangszerek mi vagyunk
Bolyki Brothers: A hangszerek mi vagyunk

A hazai a capella műfaj meghatározó együttesét négy testvér és egy "fogadott testvér" alkotja, így a fotókkal gazdagon illusztrált könyvben sincs hiány gyermeki csínyek felidézéséből, szóba kerül a rokoni kötelék és a szakmai partnerség összeegyeztetésének dilemmája, de megismerkedhetünk a zeneművészi életpálya sajátosságaival is.

A november 29-én zenés könyvbemutató keretében megjelenő kiadványhoz a hazai kulturális élet neves képviselői, köztük Malek Andrea, Szakcsi Lakatos Béla és Horváth Charlie írtak ajánlást.

"Művészetünk Káin közösségéből származik, ám ha Istennek ajánljuk és dicsőítésére műveljük, nem kell meghamisítanunk, honnan jöttünk. Sőt, azt is megvallhatjuk, hová megyünk. Öröm volt olvasni ezeknek az őszinte és igazságra törekvő zenészeknek a föntről és a lentről szóló vallomásait. Az örökkévaló Isten a legjobb menedzser, s ő határozza meg művészetünk anyagi és szellemi érvényességét is" -írja róluk Szakcsi Lakatos Béla.

Süveges Gergő pedig így emlékszik vissza: "Talán Püspökszentlászlón, a kápolna szentelésén találkoztunk először. Még Bolyk' Boys Band volt a nevük. A kápolna áll, ők pedig már Bolyki Brothers néven szövik egymásba a hangjukat, és kötik össze a földet az éggel. Alig vártam a könyvet, hogy a szavaikkal is körbefonjanak. Hogy összekössenek engem - saját magukkal."