Emma

Koreai jazzfesztivál Budapesten

2015.11.26. 15:56

Programkereső

Három együttes ad koncertet az ingyenes koreai jazzfesztiválon péntektől vasárnapig a Koreai Kulturális Központban Budapesten.

A fesztiválon három koreai együttes mutatkozik be: pénteken a Hyejin Quartet lép színpadra, muzsikájukban a kortárs zenei hangzás keveredik a mainstream jazz elemeivel - közölte a Koreai Kulturális Központ.

Han Seung Seok & Jung Jae-il
Han Seung Seok & Jung Jae-il

Szombaton a Hang Seung & Jung Jaeil ad koncertet, az együttes a koreai népi opera, a pansori műfaját ötvözi a jazz elemeivel. Korea jellegzetes mítoszát, Bari Hercegnő történetét jelenítik meg zenéjükkel. Előadásukban egyszerre szólaltatnak meg nyugati és tradicionális koreai hangszereket kiegészítve számítógépes effektekkel.

Vasárnap a Cho Young-Deok TRIO koncertjét hallhatja a közönség. A zongorát, basszusgitárt és dobot megszólaltató tagok a jazzt és a keleties hangzásvilágot ötvözik. Előadásaikban szívesen vegyítik a régmúlt dallamait a legújabb slágerekkel.

A koncertekre a belépés ingyenes, azonban a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztráció szükséges a www.koreaikultura.hu honlapon.