Beáta, Izolda, Lea

Népi hangszerek újszerű találkozása

2016.01.13. 16:39

Programkereső

Hogyan szólalhat meg a népzene autentikusan, mégis frissen, újszerűen? Erre alapszik Berta Alexandra és barátai kísérlete, mely koncert formájában február 19-én 19:00-tól hallható a Fészek Művészklubban.

Egy koncert, ahol a magyar népzene pengetős és vonós hangszerei határaikat átlépve találkoznak, és rendhagyó megszólalásban mutatkoznak be. A citera, a tambura és a koboz adják a pengetős muzsika alapját, a hagyományos hegedű-brácsa-bőgő hangszeregyüttes pedig a vonós muzsika képviseletében van jelen. A fellépő zenészek mindannyian kiemelkedő tehetségű előadók, akik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének jelenlegi, vagy végzett hallgatói.

Berta Alexandra, Junior Príma díjas előadóművész énekhangja és citerajátéka köré csoportosulva, újszerű és izgalmas társításokban, variációkban születnek meg a produkciók, amelyek az autentikus magyar népzene vokális és instrumentális dallamaira épülnek. Pálházi Bence kiemelkedő tehetségű, fiatal prímása a népzenei mozgalomnak, aki zenekarával a színpadi és táncházi muzsikálásban egyaránt jártas. Csasznyi Imre, a Góbé zenekar frontembere, tamburajátékával és énekhangjával járul hozzá a műsor színes kínálatához. Csenki Zalán, a Korinda zenekar kobzosa, aki fő hangszere mellett más népi hangszereken is megmutatja hangszeres tudását.