György

Sztártrombitással ünnepel Szőke Nikoletta

2016.05.03. 12:25

Programkereső

A nemzetközi jazz színtér egyik legkeresettebb hazai énekesnője május 6-án születésnapi koncertet ad az Opus Jazz Clubban. Az ünnepi alkalomra Gerard Presencer brit trombitást is meghívta kvartettje mellé.

Szőke Nikoletta saját két csapata, a Szőke Nikoletta Quartet és a Szőke Nikoletta ‘B Verzió' Projekt mellett a kitűnő Balázs Elemér Groupnak is az énekesnője. A kvartett 2002-ben alakult, tagjai egytől-egyig világszerte elismert mesterei hangszereiknek.

Szőke Nikoletta
Szőke Nikoletta
Fotó: Arteriadesign/Höltzl Gergő

A Szőke Nikoletta Quartet lemezei már 2010 óta japán kiadónál jelennek meg, s világszerte tekintélyes példányszámban keltek el. Öt lemezre szóló szerződésük lejártával tavaly új japán kiadónál, a jónevű Gats Productionnál jelent meg legújabb albumuk. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel az I Thought About You címet viselő lemez kétféle változatban is piacra került, s minden várakozást felmúló eladásokat produkált. Az Opus Jazz Clubban a lemez anyagából jócskán kapunk majd ízelítőt, de a kvartett eddigi igen tekintélyes repertoárjának számos dalát szintén hallhatjuk majd Niki és társai erővel és szenvedéllyel teli, felszabadult előadásában.

Az énekesnő születésnapi koncertjéhez különleges vendéget is hívott Gerard Presencer, az egyik legkeresettebb brit trombitás személyében. Prescender jelenleg a berlini jazzakadémia fúvós tanszékének rektora, 2015-ben pedig könyvet is megjelentetett az improvizált zenében alkalmazható trombitatechnikáról. Eddigi pályája során olyan nagyságokkal játszott, mint Johnny Griffin, Chris Potter, Mark Turner, Randy Brecker, Herbie Hancock, vagy Chick Corea. Session-zenészként pedig közreműködött Sting, Jamiroquai, James Brown, Ray Charles, Joni Mitchell, és Jonny Greenwood albumain is.

Felkeltettük érdeklődését? Váltsa meg jegyét egyszerűen, a Port.hu felületén!