József, Bánk

Második lett Lajkó Félix egy nemzetközi dalversenyen

2016.05.20. 13:09

Programkereső

A Madárnak című videójával az International Songwriting Competition versenyen érte el a második helyezést Music Videos kategóriában.

18 500 indulóból lett ezüstérmes Lajkó Félix A Madárnak című, első hivatalos videóklipjével. Soha rosszabb kezdést! A siker értékét növeli, hogy olyan tagjai voltak a zsűrinek a zenei szakemberek és kiadóvezetők mellett, mint a legendás Tom Waits, vagy Pet Metheny. Az indulók 150 országból adták be pályaművüket.

A Madárnak című klipet a lillafüredi tavon vették fel Brasnyó Antallal. A felvétel különlegessége, hogy a dalt élő hanggal rögzítette az Anormal Sessions csapata, rendezte Vandad Kashefi.

Lajkó Félix: „Ez most buli”

A hegedű és citera fenegyereke, a Liszt-díjas Lajkó Félix április 3-án mutatta be új, Most jöttem... című albumát. A lemezen a korábbi albumokhoz képest újra előtérbe került a népzenei hangzás, amihez vendégzenészeket és énekeseket is segítségül hívott. Ennek apropóján kérdeztük őt.

A nemzetközi verseny Music Videos kategóriájának nyertese az ausztrál Flight Facilities lett a Clair De Lune című videóval. A verseny fődíját az amerikai Skrizzly Adams nyerte.