Konrád

Jazzrael a Múzeumok Éjszakáján

2016.06.23. 15:43

Programkereső

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége idén is részt vesz a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton. Az ő programjaik között szerepel a Jazzrael koncertje, akik régi magyar zsidó származású szerzők dalait játsszák jazz-hangszerelésben, Malek Andreával kiegészülve.

A MAZSIHISZ a Magyar Zsidó Múzeumban, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában és a Dohány utcai zsinagóga előtti téren klezmer koncertekkel várja az éjszakázókat. Az estét szabadtéri Szombat búcsúztatással indítják. 22:30-tól a Dohány utcai Zsinagóga előtt 100 év magyar dalai csendülnek fel a Jazzrael és Malek Andrea előadásában, köztük Seres Rezső, Szenes Iván, Fényes Szabolcs, Bágya András, G. Dénes György, Demjén Ferenc, Dés László, Gerendás Péter, Presser Gábor szerzeményei. A dalok különleges, modern hangszerelésben, jazz, r&b, valamint latin stílusban feldolgozásban szólalnak meg.

23:30-tól a Jazzrael Malek Andrea nélkül folytatja műsorát, melyben közismert szefárd, valamint izraeli népdalokat értelmeznek újra. Az együttest országosan elismert jazz-zenészek (Bíró Nóra – ének, Jáger Bandi – zongora, Lakatos Pecek András – dob, Horváth József Plútó – bőgő, Csejtei Ákos – szaxofon) alkotják. A zenekar egy híd szerepét kívánja betölteni kelet és nyugat között, egyesíteni a népek zenéjét, kultúráját.