Hella

Ütős Fesztivál a Velencei tónál

2016.08.26. 13:53

Programkereső

A Kongató Egyesület és a NoNém Média szeptember 2–4. között rendezi meg az I. Velencei-tavi Ütős Fesztivált a Velence Korzó területén.

Az ütős hangszerek seregszemléje és a zenei irányzatot művelő együttesek koncertjei hiánypótló eseménynek számítanak Magyarországon. A főszervező Pethes Adrienn és a művészeti vezető Ölvedi Gábor egy évvel ezelőtt álmodták meg ezt az interaktív zenei fesztivált, ami az ütős hangszerek világát és jeles képviselőit sorakoztatja fel.

dreamstime xxl 56229360

A sokszínű és változatos zenei programokat tartalmazó rendezvény azoknak szól, akik szeretnék megtapasztalni a ritmus, a lüktetés örömét.

A Velencei-tavi Ütős Fesztiválon a világzenéhez kapcsolódó, különböző ütőhangszerek lesznek a főszereplők, de előkerül a dobfelszerelés is. Olyan ütőhangszerek szólalnak majd meg, mint a konga, és a djembé amelyek a kubai, afrikai zenéhez köthetőek, vagy a tapan, a darbuka, amelyek a balkánon és a Közel-Keleti népzenében használatosak, a cajon, amely Peruból indult világhódító útjára, és a flamenco zene által lett elsősorban népszerű, vagy a láncos def, amely a Perzsa zenében tölt be fontos szerepet. Ezen kívül japán taiko dobok is feldübörögnek, de nem utolsó sorban lesznek hagyományos afrikai ütőhangszerek is mint a dun-dun, kenkeni, sangban.

A fellépők között szerepel a Cimbaliband, a Romengo, az Ataru, az Avar horda, Ibrahim Cheik, Kurul dobosok, Sanké Percussion, La Kati Flamenco Band és a házigazda Kongattack.

A koncertek mellett rengeteg kísérő program is várja az érdeklődőket. A fesztiválra a belépés ingyenes.

DSC 0890