György

Fidelio Napi Zene – Sonny Rollins: Strode Rode

2016.09.07. 17:14

Programkereső

A ma 86 éves Sonny Rollins még nem volt húszéves sem, amikor már Miles Davis mellett játszott. Mai választásunkkal a 20. század jazztörténelmének meghatározó szereplőjét köszöntjük.

A Fideliónak pár éve adott interjújában elmondta, ami 80 fölött is a pályán tartja, az a zene szeretete. „Azt hiszem, már a bölcsőben megszerettem a zenét. És történetesen még mindig nagyon szeretem. És mindennap gyakorlok a hangszeren, próbálok fejlődni. Még nem érkeztem el arra a pontra, hogy úgy érezzem, már mindent megtanultam, továbbra is gyakorlok. Ugyanaz vagyok, mint aki voltam, mint amikor megkaptam az első szaxofonomat. Hétéves voltam akkor. Ugyanazt érzem most is, és mind ez idáig képes vagyok fizikailag is úgy játszani, mint régen” - tette hozzá Sonny Rollins.

Sonny Rollins üzenete a fiataloknak:

„A fiatal zenészeknek azt tanácsolom, hogy ha hivatásos zenészek lesznek, akkor el kell kerüljék a kommersszé válást. A zene nem kommersz. Fel kell készülniük arra, hogy egész életüket a zenének szenteljék.”

Fidelio Napi Zene

Rovatunkban minden nap más-más zeneművel várjuk Olvasóinkat a klasszikus zene, a jazz, a világzene és a népzene világából. Kapcsolódjon ki velünk és adja át magát a zene élvezetének!

További zenékért kattintson ide.