Csilla, Noémi

Lajkó Félix gyereklemezt készít

2016.10.22. 11:51

Programkereső

Na ez az, amit mi sem gondoltunk volna: „az ördög hegedűse” jelzővel gyakran illetett zenész ezúttal bájos oldaláról mutatkozik meg. Bartos Erika gyerekverseit zenésítette meg Neked című, újonnan megjelenő lemezén.

Az album a nemrég az egyik legjobb világzenei kiadónak választott Fonó gondozásában jelenik meg november utolsó hetében. A korongon a Bogyó és Babóca szerzőjeként ismertté vált Bartos Erika versei Tintér Gabriella hangján szólnak. Noha gyereklemezről van szó, Lajkó Félix az anyagot nem csak gyerekeknek szánja, hanem felnőtteknek is. Az albummegjelenéshez jótékony tett is kapcsolódik: az eladásból származó bevételt a Vajdasági Tehetségsegítő Tanácsnak ajánlják fel, ezzel támogatva a Vajdaságban élő kiemelkedő zenei tehetségű diákokat.

Lajkó Félix
Lajkó Félix

Lajkó Félix a közeljövőben több koncertet ad, amelyen különböző zenei arcait ismerhetjük meg: november 26-án az Akváriumban játszik elektronikus projektjével, előtte a Héttorony Fesztiválon a FOLK formációval lép fel november 13-án Százhalombattán. December 10-én az Óbudai Művelődési Központban ad koncertet triójával. Január 10-én a Zeneakadémián lép fel szólóban, majd február 14-én, Valentin napon a Müpában ad a Budafoki Dohnányi Zenekarral szimfonikus koncertet Szerenád Szimfonik címmel.