Hella

Jazzkedvelőknek kötelező: Artistry in Duo

2017.04.10. 13:04 Módosítva: 2017-04-11 12:27:48

Programkereső

Dudás Lajos, a magyar-német jazzklarinétos nagyszerű zenésztársával, Philipp van Endert gitárossal lép fel április 26-án az Óbudai Társaskörben.

El Dudas (Dudás Lajos) Budapesten született, a Boden-i tónál él. A magyar-német jazzklarinétos egyike azon keveseknek, akik a szving korszakban oly divatos klarinétot képesek a kortárs jazz hangján megszólaltatni. Bach-feldolgozástól a mainstreamen át az avantgárdig sokféle stílust ölel fel gazdag repertoárja. Briliáns módon szövi egybe a bebop nüanszait a népzenével, kortárs zenével és az avantgárddal. Izgalmas, eredeti klarinéthangja a könnyed és szabad szvingeléstől a csillogó hangszínű improvizációkig terjed. The Great Jazz Book című alapművében Joachim-Ernst Berendt külön kiemelte Dudás szabad-tonális játékának érzékenységét és könnyedségét.

Artistry in Duo
Artistry in Duo

Dudás és a Berklee-n végzett düsseldorfi gitáros Philipp van Endert 1993-ban adták első közös koncertjüket. Az egyszerinek tervezett projekt időközben több mint két évtizede működik nagy sikerrel és számtalan lemezprodukciót, rádió- és TV-felvételt, nemzetközi turnét és fesztiválfellépést tudhat magáénak. A duó alkalmanként kvartett-kvintett felállásig is kibővül. Előadásuk izgalmas párbeszéd azoknak, akik kedvelik a zenei kalandozást és hajlandók elhagyni a mainstream kitaposott ösvényeit. Dudás ritkaságnak számító budapesti koncertje különös figyelmet érdemel.

Részletes program:

2017. április 26. 19:00

Óbudai Társaskör, nagyterem

Közreműködik: Artistry in Duo

Dudás Lajos – klarinét

Philipp van Endert (D) – gitár

A műsorban elhangzanak majd Bach, Bartók, Dave Brubeck, Charlie Chaplin, Lajos Dudas, Lehár Ferenc, Seress Rezső, Duke Ellington, Pege Aladár és Zoller Attila művei

Belépőjegy: 1800 Ft, diákjegy: 900 Ft

Jegyét megvásárolhatja a www.jegymester.hu oldalon

Támogatott tartalom