Konrád

Hipnotikus túra a hangok terében

2017.05.08. 12:20

Programkereső

Vegyen részt Somló Dávid Kerengő című hanginstallációjában, ami egyszerre közösségi koreográfia, a nézőt átölelő hangkompozíció és bensőséges meditáció az Artus Stúdió üres tereiben.

A darab kezdete előtt minden néző kap egy sor egyszerű instrukciót, egy útvonalat és egy hangszórót, amely az előadás zenéjét tartalmazza. A résztvevők az előadás során ezeket az útvonalakat követve,

a hangokat körbehordozva együtt teremtik meg a darab egyedi hang és térélményét, interakcióba lépve egymással és az épület tereivel.

Az ARTUS Studió gyárépületét bejáró darab így lesz egyszerre helyspecikus performansz és a nézőkben megszülető közös színházi élmény.

Somló Dávid Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hangalapú performanszokat készít, amelyek mozgó hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Előadásai bemutatásra kerültek szerte Európában és Brazíliában is többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), NOW'16 (UK), Audiograft Festival (UK), Montag Modus (GER) és UH Fesztivál (HU) keretében. Az L1 egyesület rezidens művésze 2017-ben.

Kerengő trailer from David Somló on Vimeo.

“Az egyszerű instrukciók/korlátok megnyitják a lehetőséget a komplexitásba való elmerülésbe. Műhelymunka társas kapcsolódásokból.

Mikrokozmosz volna a legtalálóbb egyszavas kritika. 
A tér és idő fundamentális aspektusai Somló érzékeny kezelésével lettek megteremtve és újrateremtve” - írta róla Alexandra Baybutt a Bellyflop Magazine-ban.

Az ARCCAL a halnak, az ARTUS újgenerációs programjának keretében:

Somló Dávid – Kerengő

Közösségi Hang Performansz/Kollektív Gyárélmény

2017. május 12. 18:00, 19:30 és

2017. május 13. 10:30, 18:00, 19:30

Előadásonként 20 résztvevő vehet rész.

Jegyár: 1600/1000 Jegyfoglalás: info@artus.hu