Béla

46 percig tartott egyetlen hangot a semmiért

2017.05.10. 14:22

Programkereső

Femi Kuti meg akarta dönteni a leghosszabban kitartott hang rekordját szaxofonon, de sajnos a Guiness World Records már évek óta megszüntette a körlégzéses kategóriát. De ha még lett volna is ilyen, akkor sem lenne elég a 46 perc. Hát majd legközelebb!

A szaxofonos az egykori afrobeat-legenda, Fela Kuti, fia, és május 7-én 46 perc 38 másodpercig tartott egy hangot a szaxofonon, ami ugyan rávert Kenny G 45 perc 37 másodperces rekordjára, de nem érte el Vann Burchfield 47 perc 5 másodpercét.

Tanulság: ha rekordot akar dönteni, nézze meg jól a Google-ön, mi az aktuális rekord.

Kenny G és Vann Burchfield a körlégzés technikájával tartották ki jó háromnegyed órán át azt az egy hangot, ami aztán a maguk idejében rekordot ért. Femi Kuti is ezt a légzést alkalmazta természetesen, és pont ez volt a baj.

A Guiness World Records ugyanis egy kegyelemdöféssel felérő tweetben üzente meg, hogy a körlégzéses technikával felállított rekordok már nem érdeklik őket. "Már nem figyeljük azokat a rekordállítási kísérleteket, melyek célja a leghosszabb, körlégzéses technikával kitartott hang fúvós hangszeren" - írták.