Gábor, Karina, Ders

Y’akoto először lép fel Magyarországon

2017.05.23. 11:49 Módosítva: 2017-05-23 12:58:34

Programkereső

Játsszon a Fidelióval, és legyen ott a ghánai születésű énekesnő, Y’akoto június 17-i koncertjén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!

A ghánai születésű énekesnő, Y'akoto június 17-én ad koncertet zenekarával a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Budapesti Nyári Fesztivál meghívására. Napjaink népszerű pop-soul előadója egy kikötővárosban, Temában élt 11 éves koráig, ma pedig választott otthona, Hamburg, valamint Párizs, Stockholm, Los Angeles és az afrikai tengerpart városai, Dakar, Accra és Lome között ingázik. „Városi zenéjét” a sokféle kulturális inspiráció és a zsigeri intuíció határozza meg. Stílusa merész és bevállalós, a nemrég megjelent harmadik albumának dalait azonban átjárja a lélek és az érzékiség.

Sötét, kifejező hangja miatt Y'akotót olyan jazzikonokhoz hasonlítják, mint Nina Simone és Billie Holiday. Az általuk képviselt szabadság a ghánai énekesnő dalaiban is megjelenik, de ő ahelyett, hogy mások elvárásainak igyekezne megfelelni, a természet tiszteletéről énekel, azokról az erőkről, amelyek maradandóbbak bármilyen emberi alkotásnál.

Zenei világát, amit a blues, a neo-soul és az ambient pop egyaránt jellemez, a törékeny hangú énekesnő intenzív előadásmódjának köszönhetően mély szenvedély járja át. Y'akoto művészete több, mint zene: életfelfogás, lélekkeresés és hajlíthatatlan erő.

Y’akoto
Y’akoto
Fotó: Budapesti Nyári Fesztivál

A május 30-án 12:00-ig helyesen válaszolók közül hárman részt vehetnek partnerükkel Y’akoto koncertjén.

Sajnáljuk, ez a játék már lezárult!

Támogatott tartalom