Béla
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Félmeztelen nők zavarták meg Woody Allen jazzkoncertjét

2017.07.12. 12:48

Programkereső

Egy feminista csoport két tagja fedetlen felsőtesttel, rajta tiltakozó jelszavakkal rohant fel a színpadra Woody Allen hamburgi koncertjén július 11-én este.

A filmrendező éppen az Allen New Orleans Jazz Banddel játszotta békés swing dallamait, amikor egyszer csak a Femen nevű aktivista csoport két tagja felszaladt a színpadra és  megpróbáltak felolvasni egy Dylan Farrowról (Woddy Allen örökbefogadott lányáról) szóló levelet, amiben gyerekkori abúzussal vádolják az Oscar-díjas rendezőt. 

Ekkor azonban a biztonságiak levezették őket a színpadról. Az aktivisták megjelentették levelüket a német sajtóban. A levélben az áll, hogy bár Dylan Farrow már 31 éves, és az állítólagos eset a nő 7 éves korában, 1993-ban történt, a következményeit azóta is viseli. Woody Allen szerintük nemcsak egy bájos rendező, hanem egy bántalmazó apa is, és erre szeretnék emlékeztetni a rajongóit. Az ügyben annak idején nyomozást indított a Connecticut-i ügyészség, de végül úgy döntöttek, nem indítanak eljárást Woody Allen ellen. Az aktivisták egyébként nem először zavarnak meg kulturális eseményt, nemrég az Elbphilharmonie színpadára is felszaladtak - írja a The Holywood Reporters

Woody Allent és zenekarát nem különösebben zaklatta fel az eset, miután a  tüntetőket levitték a színpadról, folytatták a koncertet. 

Woody Allen New Orleans-i jazzt játszó zenekarával minden hétfőn fellép a manhattani Café Carlyle-ban. A klubban az a szabály, hogy senki nem szólíthatja meg a legendás neurotikust, aki mégis megpróbálja, azt azonnal kidobják a helyről. Mostani európai koncertturnéjukat idén nyáron kezdték.