Géza

Irodalmi jazzszimfóniákkal rukkolt elő Tommy Vig

2017.09.02. 14:21

Programkereső

Szeptember 2-án 20 órától Zene és irodalom címmel neves magyar írók emlékére mutat be hét vadonatúj jazzszimfóniát a Budapest Jazz Clubban.

Az itthon egykoron csodagyerekként számon tartott, majd kivándorlása után Amerikában is rendkívüli sikereket elérő jazzdobos hazatérése után számos nagyszabású koncertet adott.

2013-ban Aranyszimfóniákkal köszöntötte a londoni olimpia győzteseit a Duna Palotában. A nyolc jazzszimfónia előadása során a zenekar tagjaként Kozák Danuta, Berki Krisztián és Pars Krisztián is színpadra lépett és együtt muzsikált a zenészekkel. Tavaly pedig Riói aranyálmok címmel komponált műveket olimpikonjainknak, amiket a Müpában adott elő, majd decemberben a riói győztesek előtt tisztelgett legújabb szerzeményeivel. 

Szeptember 2-ai műsorában a szépirodalom nagyjai, Arany János, Ady Endre, Petőfi Sándor, Jókai Mór, József Attila, Karinthy Frigyes és Rejtő Jenő ihlette kompozíciók hangzanak el, melyek mindegyike az amerikai jazz és a magyar klasszikus kortárs zene ötvözete.

Tommy Vig Nonet:

Tommy Vig – vibrafon

Mia Kim – ének

Pecze Balázs – trombita

Csapó Krisztián – harsona

Ördögh Krisztián – szaxofon

Cseke Gábor – zongora

Csuhaj Barna Tibor – bőgő

Jeszenszky György – dob

Zsoldos Béla - ütőhangszerek

Katinka • Valóra vált riói aranyálmok from Budavari Oscar Mátyás on Vimeo.