Jazz/World

2xMAO @ BJC

2010.06.24. 10:43
Ajánlom
Folytatja toborzó sorozatát a Modern Art Orchestra szombaton, amikor ifjúsági és esti koncertet is adnak a Budapest Jazz Clubban.

A Modern Art Orchestra az egyik, ha nem a legjobb magyar jazz nagyzenekar. Négy éve azon dolgoznak, hogy minél komplettebb lehessen a saját repertoárjuk, és hogy a hagyományos jazz band felállást elmozdítsák a kortárs (zenei) hangzás irányába. A kiváló big band nagy fába vágta a fejszéjét ezzel a sorozattal, (egy rendszerváltás előtti rádióműsor cikis címével élve) a jazzkedvelőket és a leendő jazzkedvelőket is várja ugyanaznap.

Ebben a sorozatban, amely tavaly indult, és a Budapest Jazz Clubban folytatódik, a délelőtti program ismeretterjesztő jelleget ölt. A zenekar vezetője, egyben trombitása és egyik zeneszerző-hangszerelője, Fekete-Kovács Kornél beavató magyarázatain keresztül a big band történetével, hangszereivel, szekcióival és a stílusokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. De sok beszédnek sok az alja, ezt a zenekarvezető is tudja, és ezért a rövid magyarázatokat rögtön élőzenével illusztrálják. A zenekarnak saját szerzeményekből már akkora a repertoárja, hogy csak ezekkel is vígan megtöltik a zenei példatárat.

Az esti koncertek ugyancsak valamilyen tematikus rendezőelvnek vannak alárendelve, összefüggésben a délelőttivel, de természetesen maradéktalanul élvezhetőek azok számára is, akik csak az esti alkalomra érkeznek. Haladóknak: Oláh Tzumó Árpád és együttese lesz az éjszakába nyúló sam session házigazdája.

Modern Art Orchestra, Alerant Jazz est
Június 26, 11:00 és 20:30, Budapest Jazz Club

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Egyik húzza a másikat – Almási Miklós bejegyzése

Valami titkos versenyfélének tűnhet az a csoporthatás, ahogy a klasszikus zene korszakos alakjai egymás mellett és által jutottak el a csúcsig. Almási Miklós Széchenyi-díjas esztéta, filozófus, esszéíró vendégcikke.
Plusz

Hátborzongatóan szép történet áll Bereményi Géza legnépszerűbb dalszövege mögött

A Kossuth-díjas művészt egy rádióműsorban kérdezték halhatatlanságról és a Nagy utazás című számáról, válaszul azonban az egyik legkedveltebb Cseh Tamás-dal, a Csönded vagyok keletkezésének történetét osztotta meg, amelynek versszakaiban valójában párbeszédet folytat egy elhunyt fiúval.
Plusz

Szabó T. Anna: „Elkötelezem magam az irodalommal. Mindörökké.”

Egy 1988-ból származó naplórészletet osztott meg néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán Szabó T. Anna költő.
Zenés színház

Nézze vissza Mundruczó Kornél müncheni Lohengrin-rendezését!

December 3-án mutatta be a Bajor Állami Opera Wagner Lohengrinjét Mundruczó Kornél rendezésében. Az előadást a színház saját streamingfelülete és a BR-Klassik is közvetítette, ahol vissza is nézhető a produkció.
Vizuál

A metronóm kérlelhetetlensége – megnéztük az Ennio Morricone-filmet

Egy monumentális életműhöz monumentális portré illik: Giuseppe Tornatore dokumentumfilmje a maga két és fél órájával töményen, sűrítve mutatja meg, miért is lehet kizárólag szuperlatívuszokban beszélni Ennio Morriconéról.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Nyolc különleges koncerttel várja a közönséget a Modern Art Orchestra

Folytatja bérletes koncertjeinek sorozatát a Modern Art Orchestra az Opus Jazz Clubban, melyre ezúttal is kétféle bérlet váltható: a hagyományos szerzői koncertek három premierjére a MAO Opus Bérlet, a jazztörténeti felfedező utakra vivő Legendás Albumok sorozat újabb öt állomására pedig a MAO Legendás Bérlet.
Jazz/World ajánló

Középkori rock ’n’ roll – Budapesten a Bordó Sárkány

A Bordó Sárkánnyal főleg fesztiválokon lehet találkozni, de mindenkit magával ragad a zenéjük, szóljon az akár egy hagyományőrző eseményen, akár egy budapesti klubban. Dinamikus, táncra perdítő dalok, egyfajta középkori bulizene szólal meg az együttes kezei között. A közelgő Fonó-béli koncertről Szlama László mesélt.
Jazz/World interjú

„Akkor vagyok boldog, ha azt játszhatom, amit szeretek” – Beszélgetés Horváth Balázzsal

A cimbalomtól indult, a zongorához érkezett. Tanul, tanít, próbál, fellép, versenyez és új együttest alapít. Horváth Balázs jazz-zongoraművészt kérdeztük, akinek tehetségét a napokban Junior Prima Díjjal ismerték el az MVM Zrt. támogatásával.
Jazz/World ajánló

Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözik a Hagyományok Háza, ahol december 9. és 11. között adventi élményhétvégére hívják az érdeklődőket. Ünnepváró forgatagjukban többek között koncertek, bábelőadások, ringató, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, múzeumpedagógiai foglalkozások várják a családokat.
Jazz/World ajánló

Macskák között forgatta új klipjét a Fenyves Quartet

A zenekar novemberben megjelenő új, negyedik nagylemezükkel ünnepli ötödik születésnapját november 30-án az Opus Jazz Clubban.