Jazz/World

2xMAO @ BJC

2010.06.24. 10:43
Ajánlom
Folytatja toborzó sorozatát a Modern Art Orchestra szombaton, amikor ifjúsági és esti koncertet is adnak a Budapest Jazz Clubban.

A Modern Art Orchestra az egyik, ha nem a legjobb magyar jazz nagyzenekar. Négy éve azon dolgoznak, hogy minél komplettebb lehessen a saját repertoárjuk, és hogy a hagyományos jazz band felállást elmozdítsák a kortárs (zenei) hangzás irányába. A kiváló big band nagy fába vágta a fejszéjét ezzel a sorozattal, (egy rendszerváltás előtti rádióműsor cikis címével élve) a jazzkedvelőket és a leendő jazzkedvelőket is várja ugyanaznap.

Ebben a sorozatban, amely tavaly indult, és a Budapest Jazz Clubban folytatódik, a délelőtti program ismeretterjesztő jelleget ölt. A zenekar vezetője, egyben trombitása és egyik zeneszerző-hangszerelője, Fekete-Kovács Kornél beavató magyarázatain keresztül a big band történetével, hangszereivel, szekcióival és a stílusokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. De sok beszédnek sok az alja, ezt a zenekarvezető is tudja, és ezért a rövid magyarázatokat rögtön élőzenével illusztrálják. A zenekarnak saját szerzeményekből már akkora a repertoárja, hogy csak ezekkel is vígan megtöltik a zenei példatárat.

Az esti koncertek ugyancsak valamilyen tematikus rendezőelvnek vannak alárendelve, összefüggésben a délelőttivel, de természetesen maradéktalanul élvezhetőek azok számára is, akik csak az esti alkalomra érkeznek. Haladóknak: Oláh Tzumó Árpád és együttese lesz az éjszakába nyúló sam session házigazdája.

Modern Art Orchestra, Alerant Jazz est
Június 26, 11:00 és 20:30, Budapest Jazz Club

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World jótékonyság

Gyűjtés indul nehéz helyzetben lévő népzenészek számára

Gyűjtés indul nehéz helyzetben lévő népzenészek megsegítésére; az Összefogás hagyományőrző mesterekért elnevezésű kampány zárásaként december 19-én online jótékonysági gálaestet szervez a Hagyományok Háza.
Jazz/World gyász

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa

73 éves korában elhunyt Mihály Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega basszusgitárosa – tudatta Facebook oldalán a zenekar.
Jazz/World interjú

Sárik Péter: Nekem kell a csend, a séta a Duna-parton

A hazai jazz élet egyik megkerülhetetlen alakja Sárik Péter. Triójával rendszeresen fellép hangversenytermekben, jazzklubokban, zenei fesztiválokon. Ceglédi. Vele is forgatott a Partitúra a ceglédi adásához, csakhogy online, ugyanis Sárik Péterék akkor éppen Frankfurtban koncerteztek. A beszélgetés szombaton látható a Duna tévén, 14.30-kor. A Fidelio.hu-nak pedig további érdekességekről is mesélt.
Jazz/World fonó

Toronymagasan a legjobb világ- és népzene Makovecz Imre tereiben

2012 óta minden év novemberében rendezik meg a Héttorony Fesztivált Makovecz Imre tereiben. A közel kéthetes vándorfesztivál célja, hogy a népzene és világzene legértékesebb produkciói minél több emberhez eljussanak határon innen és túl, valamint hogy a zene és építészet szerves kapcsolatára ráirányítsa a figyelmet.
Jazz/World gyász

Elhunyt Benkő László

77 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt az Omega együttes alapítója, a magyar rockzene meghatározó alakja, Benkő László – közölte Facebook oldalán a zenekar.