Jazz/World

A Budapest Ragtime Band vendége: Szőke Niki

2013.03.31. 08:47
Ajánlom
A Budapest Ragtime Band április 6-i koncertjén Szőke Nikoletta lép fel az Óbudai Társaskörben.

A Junior Prima-díjas Szőke Nikoletta 1983-ban született Zalaegerszegen, zenész családban. Noha cimbalmos édesapja révén születésétől zene vette körül, zenei tanulmányokat csak az érettségi vizsgát követően kezdett folytatni az ismert jazz énekes, Winand Gábor növendékeként. Alig fél évvel az első énekóra után már a Magyar Rádió 6-os Stúdiójában koncertezett.

Pályája később sem torpant meg: 2005-ben elnyerte a Shure Montreux Jazz Voice Competition első díját és közönségdíját, 2006-ban részt vett a New Yorkban rendezett 33. IAJE (International Association for Jazz Education) Konferencián, itthon pedig Lakatos Ablakos Dezső jazzművészeti ösztöndíjban részesült. 2010 mozgalmas év volt számára: azon túl, hogy öt lemezre szóló szerződést írt alá, Japánban megjelent a My Song című albuma, amelynek apropóján lemezbemutató turnéra utazott a Szőke Nikoletta Quartettel Tokióba.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az énekesnő a Budaőest Ragtome Banddal lép színpadra az Óbudai Társaskörben április 6-án. Amennyiben 2013. április 4-én 12 óráig helyesen válaszol az alábbi kérdésre, partnerével Ön is részt vehet a koncerten.

Kérdésünk: Kivel énekelt duettet 2010 augusztusában a Syma Rendezvénycsarnokban Szőke Nikoletta?

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.