Jazz/World

A gospel jegyében

2010.08.13. 12:00
Ajánlom
Tizedik alkalommal rendezik meg Solymáron a Nemzetközi Gospel Fesztivált augusztus 28-án. A fellépők sorában a Bolyki Brothers és a dél-afrikai származású, Mark Zeeman vezette száz fős Golgota Gospel Kórus is megtalálható.

A solymári Gospel Fesztivál tíz éves története alatt megkerülhetetlen szereplőjévé vált a magyar fesztiváléletnek. Egyedi műfajt képviselve, különleges színfoltja a gazdag nyári programkínálatnak. A rendezvény a mai világ zavaros útvesztőiben valós értékeket képviselve, az izgalmas zenei műfajok segítségével, léleképítő üzenetek közvetítésével, évről évre több látogatót vonz Solymárra, az ország minden részéből és határainkról túlról is bizonyítva: igen nagy a szükség az öröm üzenetére, a közösségben megélt lélekemelő pillanatokra.

A jubileumi alkalmat az előadók és a szervezők is a megszokottnál ünnepélyesebbé szeretnék tenni, ezért a visszatérő, közkedvelt előadók között ott lesz a kárpátaljai Credo és a rákospalotai Jézus Szíve templom ifjúsági együttese, a látványos fellépőruháiról is ismert Lumen Christi is. A közönség nagy kedvence, a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium kórusa Regős Zsolt vezetésével idén is fellép, csakúgy, mint a nyitó koncertet adó csákvári Gyémánt Gospel Kórus és a Pax Vobis.

Több év kihagyás után ismét hallható lesz a négy biatorbágyi fivér alapította Bolyki Brothers, a dél-afrikai származású Mark Zeeman vezette száz fős Golgota Gospel Kórus és közkívánatra újra Solymárra érkezik Hollandiából Joany és a More Gospel együttese, akik a fellépőknek a délelőtti órákban szakmai műhelymunkát is szerveznek. Végül, de nem utolsó sorban az idei év egyik felfedezettje, az EverLand Gospel Kórus is bemutatkozik.

A fesztivál nyitóprogramjaként augusztus 27-én este hatkor a korábbi években készült fotókból nyílik kiállítás a solymári Apáczai Csere János Művelődési Házban.

Részletes program itt és a fesztivál honlapján található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.
Jazz/World taranta fest

Szicília Budapestre költözik

Olasz zenészek, szicíliai muzsika, tüzes mediterrán táncok, közös hangszerkészítés kicsiknek és nagyoknak, hangszeres workshopok a Taranta Festen július 12-13-án az Anker’t-ben.