Jazz/World

A jazz jótékony hatása a Bohémektől

2008.12.08. 00:00
Ajánlom
A Bohém Ragtime Jazz Band jótékonysági koncertjén legújabb lemezét is bemutatja: december 9-én a kecskeméti Erdei Ferenc Kulturális Központban, 11-én pedig a budapesti Kulteában találkozhatunk velük.

A Bohém Ragtime Jazz Band karácsony előtt már hagyományosan jótékonysági koncertet ad egy arra érdemes szervezet javára. Idén rendhagyó módon, internetes szavazással történt a kedvezményezett szervezet kiválasztása. Ősz elején 5 nap alatt több mint 3000 szavazat érkezett, s ennek eredményeképpen december 9-én este hétkor Kecskeméten az Erdei Ferenc Kulturális Központban az Autista Gyermekekért Egyesület javára játszanak a Bohémek, négy másik kecskeméti formációval (Grapevine Show Dance Club, Penge Benge Jug Band, Classic Chamber Brass, Kecskemét Jazz Orchestra) együtt, a koncert teljes bevételét az autistáknak ajánlva fel. A fellépés egyben lemezbemutató is, hiszen aznap jelenik meg a legújabb Bohém-CD, amelyen a közel negyedszázados eMeRTon-díjas zenekar világhírű ausztrál és német vendégművészekkel játszik együtt. A CD anyagát a fővárosban is bemutatják, december 11-én, csütörtök este nyolckor nemrég indult budapesti klubjukban, a Kulteában, a Bazilika mellett lépnek fel.

(December 9. 19:00 Erdei Ferenc Kulturális Központ (Kecskemét); december 11. 20:00 Kultea (Budapest) – Bohém Ragtime Jazz Band)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.