Jazz/World

A ladikon hajós a big band

2010.11.24. 17:05
Ajánlom
A Modern Art Orchestra gyerek és fölnőttebb közönségét is várja a Ladikon. VIDEÓVAL

Nem is választhatott volna jobb műsorvezetőt a Modern Art Orchestra: a jazz iránt régóta elkötelezett showman és zenész, Hajós András fogja a közönséget szórakoztatni a havi rendszerességű MeseLadik foglalkozásokon, a Bárka színház Cseh Tamás termében. A kiváló jazz-zenekar már korábban is indított olyan sorozatot, amelyben a gyerekekkel próbálja megismertetni a műfajt. A ZeneLadik rendhagyó zeneóráin senkinek sem kell csöndben maradnia, sőt nem kell egyenesen ülve kérdésekre válaszolni sem. Bő egy órára zeneszerzővé, dalszövegíróvá vagy előadóvá válhat minden gyermek, aki ehhez kedvet érez. A hétvégi zenés délelőttökön megismerkednek a big band hangszereivel, a muzsikusokkal és a zeneszerzés titkaival.
A szülők, nagymamák és minden felnőtt kedvére a Modern Art Orchestra este nekik tart koncertet - bár az egyik bejegyzés a színház honlapjának fórumán arról árulkodik, hogy a szülők is élvezték a gyermekfoglalkozást... A gyerekek MeseLadikja november 28-án, vasárnap délelőtt 10 órakor, a nagyok koncertje este hétkor indul, mindkettő a Bárka Színházban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Klasszikus

Megújul a Virtuózok, május elejétől már nézheti a tévében

Idén kamaraegyüttesek versenyeznek a Virtuózok 5. évadában, május 3-án lesz a széria első adása. Mutatjuk, kik versenyeznek!
Klasszikus

Évadot hirdetett a Nemzeti Filharmonikusok

Hét bérletet hirdet meg A zene kaland! mottójú 2019/20-as évadára a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar. Az évad rezidens művésze Rost Andrea lesz.
Klasszikus

A Kodály-módszer hírnöke: Szőnyi Erzsébet 95 éves

A kilencvenöt éves Szőnyi Erzsébet rengeteget tett a Kodály-módszer megőrzéséért, de saját jogán is kiváló zeneszerző. Születésnapján köszöntjük.
Klasszikus

Miniszteri biztos segíti a zeneiskolák hangszercsere-programját

A megalakult a hangszercsere bizottság a Hangszercsere program gördülékenységét biztosítja.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Egyszeri élményekkel kecsegtet a Zsidó Művészeti Napok

A rendezvénysorozat minden programja bemutató: május 25. és június 2. között olyan produkciók kerülnek a ZsiMü sorozatába, melyeket először láthat a közönség.
Jazz/World nemzetközi jazznap

Melbourne-ben rendezik meg idén a Nemzetközi Jazznap gáláját

Több mint 190 országban, köztük Magyarországon is koncertekkel ünneplik a jazzt, mint a „béke univerzális nyelvét” április 30-án.
Jazz/World ajánló

Budapesten játszik a (női) jazzbőgősők egyik legjobbika

Linda May Han Oh már unja, ha arról kérdezik, milyen érzés nőként egy erősen férfias szerepben, jazzbőgősként és basszusgitárosként létezni. Csak teszi a dolgát szívből, az emberek pedig nem győznek ámuldozni.
Jazz/World interjú

Salamon Soma: „A népzene vibráló energiája átjön a színpadon is"

Salamon Soma nemrég az USA egyik legnagyobb presztízsű zeneoktatási intézményében, a Berklee College of Music-on szemléltette a magyar népzenekutatás módszereit Hodorog András moldvai furulyással. Erről az útról is kérdeztük a Népzene Tanszék oktatóját, aki zenészként is praktizál.
Jazz/World magazin

Mary Lou Williams, aki az ujjaival imádkozott zongorázás közben

A női zenészekről szóló sorozatunkból nem hiányozhat Mary Lou Williams, aki nemcsak azért izgalmas, mert elsőként szerzett érvényt magának női zeneszerzőként és zongoristaként, de azért is, mert beemelte zenéjébe azt a spirituális töltetet, ami a szakrális jazz anyjává avatta őt.