Jazz/World

A legendás Nobs emlékére játszott Stevie Wonder

2014.07.18. 09:42
Ajánlom
Először lépett színpadra a montreux-i dzsesszfesztiválon Stevie Wonder; a többszörös Grammy-díjas és Oscar-díjas énekes saját slágerei mellett a Beatles és Michael Jackson számaiból válogatott a kétórás koncerten, amelynek hallgatóságában ott ült a legendás zenei producer, Quincy Jones is. MAGAZIN

Az amerikai művész a fesztivál néhai alapítójának, a 2013 januárjában elhunyt Claude "Funky" Nobsnak tett régi ígéretét teljesítette a július 16-i fellépéssel. "A mai koncertet egy olyan ember emlékének ajánlom, akivel rengeteget beszélgettünk annak idején erről a műsorról" - mondta Stevie Wonder a négyezer fős rajongóseregnek. 

A közönség első sorában ülő Quincy Joneshoz, a fesztivál korábbi társigazgatójához fordulva  azt mondta, hálás azért, hogy tizennégy éves kora óta ismerheti az immár legendás producert, aki mások mellett Michael Jackson karrierjének egyengetésében is aktívan részt vett.

A július 19-éig tartó fesztivál egyik sztárfellépőjeként beharangozott Stevie Wonder zenei sokoldalúságát bizonyítva zongorázott, harmonikázott és néhány ütőhangszert is megszólaltatott a kétórás koncerten, amelyen tízfős zenekar és négy vokalista kísérte. Saját slágerei mellett a Beatles, Paul McCartney és Michael Jackson számaiból válogatott.

A hatvannégy éves zenész a Superstition című slágerrel zárta a koncertet, megtáncoltatva a közönség első soraiban ülő rajongókat, akik fejenként négyszáznyolcvan svájci frankot (százhuszonkétezer forint) fizettek a felejthetetlen élményért.

"Csodálatos este volt. Egy kicsit késtem ugyan, mert nem éreztem túl jól magam. De nagyszerű időt töltöttünk együtt" - mondta Stevie Wonder, hozzátéve, hogy talán jövőre is ellátogat a fesztiválra, amely idén 48. születésnapját ünnepli.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.
Jazz/World rustico

Alázattal kísérletezni

Kubinyi Júlia már tizenévesen nyakig benne volt a népzenei koncertéletben, hiszen a Dűvő Zenekar énekeseként rengeteg helyen játszottak. Most izgalmas mérföldkőhöz érkezett, amikor Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel közös, Rustico című lemezén újraértelmezték a népi hangzásvilágot.
Jazz/World

Billy Cobhammal és Richard Bonával vár a SopronDrum Fesztivál

A június 15-én kezdődő SopronDrum ütősfesztiválon világhírű ütőszenészek és világzenei előadók muzsikáján keresztül ismerhetjük meg az ütős zene sokszínűségét a fertőrákosi barlangszínház gyönyörű környezetében és Sopronban.