Jazz/World

A Magyar Jazz Sztárjai a Millenárison

2005.10.24. 00:00
Ajánlom
Játsszon velünk a Millenáris Park és a Fidelio közös játékában, és nyerjen két jegyet a "A Magyar Jazz Sztárjai a Millenárison" című rendezvényre!

PROGRAM:

November 3., csütörtök
19:00
Zsemlye Sándor - Saxomazo
Km.: Zsemlye Sándor (szaxofon), Nagy János (zongora), Birta Miklós (gitár), Kaszás Péter (dob), Frey György (basszusgitár)

20:30
Csepregi Gyula - Hip-Bop
Km.: Csepregi Gyula (szaxofon), Tóth Gyula (gitár),
Rátonyi Róbert (billentyűs hangszerek), Horváth „Plútó” József(bőgő), Dörnyei Gábor (dob)

November 4., péntek
19:00
Grencsó Quartet
Km.: Grencsó István (szaxofon), Hans van Vliet (harsona), Benkő Róbert (bőgő), Jeszenszky György (dob)
20:30
Dél-alföldi Szaxofon Együttes
Km.: Ifj. Burány Béla, Szokolay Dongó Balázs (szaxofon), Ágoston Béla (szaxofon, basszusklarinét), Benkő Róbert (bőgő), Gerőly Tamás (dob)

November 5., szombat
19:00
Váczy Dániel Trió
Km.: Váczy Dániel (szaxofon), Horváth Balázs (bőgő), Mohai András (dob)
20:30
Dresch Quartet
Km.: Dresch Mihály (szaxofon), Baló István (dob), Lukács Miklós (cimbalom), Szandai Mátyás (bőgő)

Csepregi Gyulát hallhattuk már számos formációban, hazai és külföldi produkciókban egyaránt, világsztárok oldalán is, így például Twin Lines Project-ben ahol partnerei voltak Mike Stern gitáros, Dave Samuels vibrafonos, Russell Ferrante zongorista és Alex Acuna dobos.
Új formációjában, a Hip-Bop-ban Csepregi ismét kísérletező kedvéről tesz tanúbizonyságot. Előadásuk az amerikai fekete rap zene, a Hip-hop és a be-bop jazz elemeire épül, feszes, groove-okkal operálva, mely fölött ugyanakkor, egyik kritikusa szerint, "ízig-vérig" jazz zene szól.
Kérdésünk: Csepregi Gyula melyik zenekarban játszott a '90-es években?

Ha a helyes választ 2005. október 30-ig megírja nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen 6 megfejtőnk 2-2 belépőt nyer a Millenáris Park: A Magyar Jazz Sztárjai a Millenárison című rendezvényére, amely november 3-5-ig kerül megrendezésre!

Ha már regisztrált felhasználónk, akkor mindössze csak egy e-mailt kell küldenie a helyes válasszal és a regisztrációnál megadott felhasználói nevével a jatek@fidelio.hu címre. Amennyiben még nem regisztrált felhasználónk, kérjük, előbb regisztrálja magát nálunk!

Kérjük, az e-mail küldése során ne felejtse el a tárgy mezőben feltüntetni a játék címét!

Kedves Játékosaink!
A helyes megfejtés: Csepregi Gyula a '90-es években az In Line zenekarban szaxofonozott.
Nyerteseink: eboob, fizso, gersey, kopkin, szemeremisi és zsofiahadady
Gratulálunk!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Plácido Domingo fia végigfényképezte a Virtuózok koncertjét – íme a fotók!

„Istenem! Annyi érzelem van bennem a Virtuózokkal kapcsolatban!” – mondta a koncert után José Plácido Domingo, a világhírű tenor fia.
Zenés színház

Először csendült fel az Egyesült Államokban a Bánk bán

Tizenötezer néző volt kíváncsi a magyar kultúrát népszerűsítő, vasárnap zárult kéthetes rendezvénysorozat előadásaira New Yorkban.
Klasszikus

Átkelni az Urálon Berezovszkijjal

Egyszerre különleges, és első pillantásra kissé rendhagyó összeállítással készült Borisz Berezovszkij A Zongora című sorozatban rendezett idei koncertjére, melyet a Zeneakadémia Nagytermében adott november 9-én.
Klasszikus

Akit Kodály még személyesen instruált – Perényi Miklós

Azt vallja, egy zeneművet eljátszani csak a kezdet: elmélyedni, újrajátszani, folyton keresni, mint az aranyásó, ez a zenész feladata. Perényi Miklós Kult50-ben megjelent portréja.
Klasszikus

Ezt hallani kell: Rahmanyinov Chopint játszik

Az orosz zeneszerző, aki negyvenöt éves korában határozta el, hogy zongoraművész lesz, egy 1919-es felvételen Chopin Asz-dúr keringőjét játssza. Lélegzetelállító!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Tankcsapdát és Quimby-t is feldolgoz új lemezén a Sárik Péter Trió

Nemrég még Bartók jazzfeldolgozásai apropóján beszélgettünk Sárik Péter zongorista-zeneszerzővel, most azonban könnyedebb vizekre eveztünk a Jazzkívánságműsor magyarul című lemez kapcsán, amit december 14-én mutatnak be a MOMKultban.
Jazz/World magazin

60 éve készült ez az ikonikus fotó a jazz-legendák találkozójáról

Art Kane, az Esquire magazin jazz-szerető szerkesztője 1958-ban ötvenhét veterán és feltörekvő jazz-csillagot hívott egybe, hogy elkészítse A Great Day in Harlem című, azóta emblematikussá vált fotót.
Jazz/World soul

Ötven év után bemutatják az Aretha Franklinnel készült koncertfilmet

Sydney Pollack dokumentumfilmje 50 éven át dobozban lapult, most, hogy az énekesnő elhunyt, az ügyvédei sem akadályozzák meg a bemutatását.
Jazz/World interjú

Stanley Jordan: „Az emberek megérdemelnek egy olyan világot, amelyben hiteles művészek alkotnak”

Vajon miért pont Bartók Béla a kedvenc zeneszerzője és miért ragaszkodik annyira magyar zenésztársaihoz, Horváth Kornélhoz és Dörnyei Gáborhoz? A gitárvirtuóz november 17-én ad koncertet a Müpában, ennek apropóján válaszolt a fenti kérdésekre.
Jazz/World magazin

A test is egy hangszer, amit meg kell tanulni használni

"A zene fölemel" – szól a Snétberger Központ mottója. Igen ám, de a zenéléshez szükséges napi 5-8 óra gyakorlás rengeteg terhet, feszültséget is ró a zenészekre, különösen a testükre. Ezt felismerve indított Alexander-órákat a felsőörsi intézmény.