Jazz/World

A Mediawave Szombathelyen reggae-zik

2011.05.28. 15:10
Ajánlom
Szombathelyen tíz napig zajlik a filmesek, színészek, fotósok, képzőművészek és persze muzsikusok nemzetközi kavalkádja, a Mediawave.

Az előző fesztivál őriszentpéteri koncertjeinek folytatása új zenei területre, a reggae-re terjed ki. Aki egy kicsit is ismeri a csapat tagjainak zenei előéletét (Michael Schiefel - ének, Tóth Viktor - szaxofon, Christophe Monniot - szaxofon és más fúvós hangszerek, Carsten Daerr - zongora, Manu Codija - gitár, Szandai Mátyás - bőgő, Hamid Drake - dob), az sejtheti, hogy itt nem egy újabb átlagos reggae produkció születik majd. A zárókoncerten élőben, majd az öt nap műhelymunka során elkészülő BMC lemezfelvételen is hallható lesz e speciális szombathelyi reggae-ző csapat.

A részletes műsorfüzetből kiderül, hogy a zenei programban olyan emblematikus szólisták és együttesek is koncerteznek, mint Stefan Kovacs Tickmayer Grencsó Istvánnal, a Csángálló, a Living Room, Ferencz György és a Napra. Jelentősen bővült a szombathelyi helyszínnek köszönhetően a színházi program, a leggazdagabb, a filmfesztivál pedig most is magas nemzetközi színvonalat kínál (Torinói ló, Bibliotheque Pascal). Külön érdekességet jelentenek a dokumentumfilmek (Peter Kerekes, Forgács Péter) és a zenei filmek, példul a Tudósokról.    

Mediawave június 2-11, Reggea zárókoncert: Krúdy-klub, Szombathely, június 11, 22:00

Részletes műsor:  

http://mediawavefestival.hu/index.php?modul=menupontok&kod=7010&nyelv=hun

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.