Jazz/World

A négy gengszter Sinatrát játszik

2002.11.09. 00:00
Ajánlom
Frank Sinatra legjobb dalaiból készült show-jával lép fel a Cotton Club Singers énekegyüttes ma este hét órától a Budapest Kongresszusi Központban. A szving műfajban kiemelkedő zenekar nagyszabású koncertre készül; nagyzenekari kísérettel, sztárvendéggel, táncosokkal adják elő Sinatra című dupla albumuk huszonhat dalát.

Különleges zenei produkcióval és látványos színpadi show-val kedveskedik rajongóinak a Cotton Club Singers ma este hét órától a Budapest Kongresszusi Központban. A csapat már korábban is játszott Sinatra-számokat, áprilisban mutatta be új műsorát, amelyből két CD-t is megjelentetett. Ezt a koncertet ismétlik ezúttal, most azonban új feldolgozások szintén megszólalnak.

– Mindenképpen más lesz ez a koncert, mint a lemezbemutató – mondta László Boldizsár, az együttes alapítója és tenorja. – Akkor nagyobb teret engedtünk a prózai blokkoknak, mert Gálvölgyi János játszotta az énekest. Ezúttal sokkal inkább a zenére koncentrálunk majd, mint a show-elemekre. Ezért is kísér minket Malek Miklós karnagy irányításával egy három egységből álló nagyzenekar. A szimfonikus hangzásról a Veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar gondoskodik, a bigband megszólalását dzsessz- és klasszikus zenészek biztosítják, a ritmusszekciót pedig a Cotton Club Band, az állandó muzsikusaink alkotják. Kosz Szilveszter zongorista, Berdisz Tamás dobos, Sárkány Sándor bőgős, Kormos János gitáros és Kuzbelt Péter szaxofonos fontos szereplői a csapatnak. Természetesen hangsúlyt kap a fénytechnika is, és színpadi show-elemekben sem lesz hiány. Mi sem csupán éneklünk majd, minden nótához külön koreográfiánk van. Komoly feladata van a produkcióban Bakó Gábor táncművésznek, valamint Bóbis László szteppvilágbajnoknak. Ők a legendás zenészt – a gengszter és az énekes énjét – jelenítik meg a színpadon. Külön blokk készült arról az időszakról, amikor az előadóművész elindult a sztárrá válás útján – tudtuk meg László Boldizsártól.

A Cotton Club Singers „vokálpatriótái”, a négy énekes: Kozma Orsolya, Szűcs Gabriella, Fehér Gábor, László Boldizsár. Repertoárjukon sok minden szerepel a dzsessztől a slágerek vokális feldolgozásain át a csapatnak komponált számokig. Az énekesek, kihasználva a klasszikus felállás – szoprán, alt, tenor, basszus – adta lehetőségeket, Sinatra legnagyobb slágereit szólaltatják meg a tőlük megszokott színpadi mozgással. Mindegyikük külön szólószámmal is készül, Szűcs Gabriella az I Get a Kick című nótát adja elő, Kozma Orsolya a Cheek to Cheek című dalt énekli. Fehér Gábortól a You’re the Sunshine című világhírű számot hallhatjuk, László Boldizsártól pedig a Mr Bo Jangle és a Night and Day című melódiát. A többi dalt közösen éneklik, sőt sztárvendéget is hívtak a show-ba, a latin muzsika virtuózát, Gerendás Pétert. A gitáros-énekes vendégszerepel – többek között – a Something Stupid című „Frankie Boy”-dalban. A két énekes fiúval együtt emléket állítanak a Rat Pack-formációnak is.

A kétrészes koncerten új koreográfiákkal rukkol ki a négy énekes, Bóbis László még a sztepptáncukat is átkoreografálta. Az Ének az esőben című film betétdalát, a Make’em Laugh című számot is előadják. Felcsendülnek a Sinatra-rajongóknak oly kedves darabok, mint a Love and Marriage, az Under my Skin és a Moon River. László Boldizsár elmondta azt is, hogy két nagyszabású estjükből egy DVD készül, az extrákat ezen a koncerten forgatják majd, karácsonyra szeretnék kiadni.

A Cotton Club Singers műsorát állandó klubjukban, az Old Man’s-ben minden vasárnap meghallgathatja a közönség. Sinatra-dalokat is játszanak, persze csak néhányat, amelyekhez nem kell nagyzenekari felállás.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World quincy jones

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.