Jazz/World

A Romano Drom is fellép az ArtParty zárónapon

2007.03.07. 00:00
Ajánlom
Négynapos rendezvénysorozatot takar az ArtParty, amely uniós támogatásból, fiatal, elsősorban roma zenészek számára nyújt képzést és bemutatkozási lehetőséget. A helyszín a Lenhossék utcai Általános Iskola, illetve az utolsó napon az A38 Hajó.

Az ArtParty a londoni CM (Community Music) nevű szervezet kezdeményezése. A projekt lényege, hogy különböző európai országokban (idén Magyarországon, Csehországban, Norvégiában és az Egyesült Királyságban) segítsék az ifjú zenészeket, DJ-ket, hogy megtanulják használni a technikai eszközeit, megismerjék valamelyest a zeneszerzés tudományát, és saját hangjukat megtalálva kezdjék el pályafutásukat. A programban oktató képzett muzsikusok nemcsak a technikai tudás megszerzésére fektetnek hangsúlyt, de a szociális és kommunikációs képességek fejlesztése mellett segítséget adnak alapvető menedzseri ismeretek terén is. Magyarországon főleg 16 és 20 év közötti budapesti roma fiatalok kerültek a csapatba, akiket a szervezők meghallgatáson válogattak ki.

Az ArtParty budapesti programja két részből áll. Nénynapos intenzív zenetechnológiai és zenei workshop-ot tartanak a CM trénerei, március 16-án pedig az A38 Hajón egy nagyszabású koncert keretében bemutatkozási lehetőséget is kapnak a fiatalok. Kid’s Crew néven összeállnak és zenélhetnek, persze, nem csak ők, a zárókoncertre egész sor ismert előadó meghívást kapott. A nyitónapon, március 14-én nyitott foglalkozást tartanak a szervezők 14:30-16:00 óráig a IX. ker. Lenhossék utcai Általános Iskola (IX. ker. Lenhossék utca 24-26.) klubhelyiségében , ahová szeretettel várják az érdeklődő tanárokat, zenészeket és a civil szervezetek képviselőit. Az eseményre külön bejelentkezni nem kell.

(2007. március 16. 21:00 A38 hajó (Budapest) - Az ArtParty rendezvénysorozat zárókoncertje; km.: Romano Drom, Radoslav "Gipsy" Banga, Visionary Underground, Dr. Das, Anima Sound System)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.