Jazz/World

A Romano Drom is fellép az ArtParty zárónapon

2007.03.07. 00:00
Ajánlom
Négynapos rendezvénysorozatot takar az ArtParty, amely uniós támogatásból, fiatal, elsősorban roma zenészek számára nyújt képzést és bemutatkozási lehetőséget. A helyszín a Lenhossék utcai Általános Iskola, illetve az utolsó napon az A38 Hajó.

Az ArtParty a londoni CM (Community Music) nevű szervezet kezdeményezése. A projekt lényege, hogy különböző európai országokban (idén Magyarországon, Csehországban, Norvégiában és az Egyesült Királyságban) segítsék az ifjú zenészeket, DJ-ket, hogy megtanulják használni a technikai eszközeit, megismerjék valamelyest a zeneszerzés tudományát, és saját hangjukat megtalálva kezdjék el pályafutásukat. A programban oktató képzett muzsikusok nemcsak a technikai tudás megszerzésére fektetnek hangsúlyt, de a szociális és kommunikációs képességek fejlesztése mellett segítséget adnak alapvető menedzseri ismeretek terén is. Magyarországon főleg 16 és 20 év közötti budapesti roma fiatalok kerültek a csapatba, akiket a szervezők meghallgatáson válogattak ki.

Az ArtParty budapesti programja két részből áll. Nénynapos intenzív zenetechnológiai és zenei workshop-ot tartanak a CM trénerei, március 16-án pedig az A38 Hajón egy nagyszabású koncert keretében bemutatkozási lehetőséget is kapnak a fiatalok. Kid’s Crew néven összeállnak és zenélhetnek, persze, nem csak ők, a zárókoncertre egész sor ismert előadó meghívást kapott. A nyitónapon, március 14-én nyitott foglalkozást tartanak a szervezők 14:30-16:00 óráig a IX. ker. Lenhossék utcai Általános Iskola (IX. ker. Lenhossék utca 24-26.) klubhelyiségében , ahová szeretettel várják az érdeklődő tanárokat, zenészeket és a civil szervezetek képviselőit. Az eseményre külön bejelentkezni nem kell.

(2007. március 16. 21:00 A38 hajó (Budapest) - Az ArtParty rendezvénysorozat zárókoncertje; km.: Romano Drom, Radoslav "Gipsy" Banga, Visionary Underground, Dr. Das, Anima Sound System)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Karinthy Vera: „Felelősséggel dolgozom a színház jövőéért”

A Karinthy Színház alapítójának lánya lapunknak úgy nyilatkozott, jelenleg tárgyalások folynak a színház jövőjéről, a támogatások lehetőségeiről.
Színház

„Praktikusan nekem is távoznom kell” – Megszólalt a Karinthy Színház egyik ügyvezetője

A produkciós vezetői feladatokat is ellátó Kerekes-Katz Petra, a Karinhty Színházat működtető kft. egyik tulajdonosa a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a korábbi művészeti vezetőhöz, Földes Eszterhez hasonlóan, „praktikusan” neki is távoznia kell.
Klasszikus

Anne-Sophie Mutter elkapta a koronavírust

A német hegedűművész bejelentette, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztje. Bizakodik a felépülésben.
Tánc

„A humor minden karanténból kiszabadul” – Novák Ferenccel beszélgettünk születésnapján

A Kossuth-díjas koreográfus, rendező – a szakmában csak ’Tatának’ hívják – ma 89 éves. Születésnapján hívtuk föl, és most tudtuk meg tőle: 1 millió forintot ajánlott föl – a Magyar Táncművészek Szövetségén keresztül – tíz, a karantén miatt állás nélkül maradt táncosnak. Úgy gondolja: a Nemzet Művésze cím arra kötelezi őt, hogy visszaadjon a közösségének. Boldog születésnapot, Novák Ferenc!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A járvány alatt is dolgozókért szól a Neked írom a dalt különleges verziója - Videó!

A dal szerzője, Presser Gábor mellett olyan művészek énekelnek együtt, mint Zorán vagy Charlie - összesen negyvenhárman köszönik meg az egészségügyiben vagy kereskedelemben dolgozók és a tanárok munkáját.
Jazz/World fonó

Elitcsapatban Lajkó Félix a VOLOSI közös lemeze

Egyetlen magyar kiadású albumként az elmúlt öt év legjobb ötven lemeze közé került Lajkó Félix & VOLOSI közös lemeze a világ legelismertebb világzenei szaklapja, a londoni székhelyű SONGLINES listáján.
Jazz/World online közvetítés

„A zene lelki táplálék” – Erkélykoncertek a Hagyományok Házában minden délben

A Hagyományok Háza minden délben koncertsorozattal jelentkezik a Corvin téri székházának teraszáról. Az eseménysorozat április 22-éig a Hagyományok Háza Facebook oldalán követhető.
Jazz/World magazin

A Hungarian FolkEmbassy & Barátai népzenével és régizenével a magyar–lengyel barátságról

A magyar-lengyel barátság napján, március 23-án látott napvilágot a Hungarian FolkEmbassy & Barátai új lemeze, amelyet Budapesten és Varsóban vettek fel 2019 telén.
Jazz/World gyász

Elhunyt Manu Dibango jazz-szaxofonos

A fúziós jazz legendás alakjának halálát az új koronavírushoz köthető tüdőgyulladás okozta. 86 éves volt.