Jazz/World

A Romano Drom is fellép az ArtParty zárónapon

2007.03.07. 00:00
Ajánlom
Négynapos rendezvénysorozatot takar az ArtParty, amely uniós támogatásból, fiatal, elsősorban roma zenészek számára nyújt képzést és bemutatkozási lehetőséget. A helyszín a Lenhossék utcai Általános Iskola, illetve az utolsó napon az A38 Hajó.

Az ArtParty a londoni CM (Community Music) nevű szervezet kezdeményezése. A projekt lényege, hogy különböző európai országokban (idén Magyarországon, Csehországban, Norvégiában és az Egyesült Királyságban) segítsék az ifjú zenészeket, DJ-ket, hogy megtanulják használni a technikai eszközeit, megismerjék valamelyest a zeneszerzés tudományát, és saját hangjukat megtalálva kezdjék el pályafutásukat. A programban oktató képzett muzsikusok nemcsak a technikai tudás megszerzésére fektetnek hangsúlyt, de a szociális és kommunikációs képességek fejlesztése mellett segítséget adnak alapvető menedzseri ismeretek terén is. Magyarországon főleg 16 és 20 év közötti budapesti roma fiatalok kerültek a csapatba, akiket a szervezők meghallgatáson válogattak ki.

Az ArtParty budapesti programja két részből áll. Nénynapos intenzív zenetechnológiai és zenei workshop-ot tartanak a CM trénerei, március 16-án pedig az A38 Hajón egy nagyszabású koncert keretében bemutatkozási lehetőséget is kapnak a fiatalok. Kid’s Crew néven összeállnak és zenélhetnek, persze, nem csak ők, a zárókoncertre egész sor ismert előadó meghívást kapott. A nyitónapon, március 14-én nyitott foglalkozást tartanak a szervezők 14:30-16:00 óráig a IX. ker. Lenhossék utcai Általános Iskola (IX. ker. Lenhossék utca 24-26.) klubhelyiségében , ahová szeretettel várják az érdeklődő tanárokat, zenészeket és a civil szervezetek képviselőit. Az eseményre külön bejelentkezni nem kell.

(2007. március 16. 21:00 A38 hajó (Budapest) - Az ArtParty rendezvénysorozat zárókoncertje; km.: Romano Drom, Radoslav "Gipsy" Banga, Visionary Underground, Dr. Das, Anima Sound System)

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Pakold meg magad könyvekkel a Líra raktárában pár száz forintért!

Mi már tudjuk az igazi könyvmolyok szombati programját. Raktárvásár lesz a Lírában.
Könyv

Családi találkozót rendeznek Petőfi rokonai Kiskunfélegyházán

Igen, jól olvasta a címet! Míg egyesek a költő sírjának felkutatásával vannak elfoglalva, mások az élőkre koncentrálnak és családi találkozót hirdettek, amelyen eddig állítólag 66 utód jelezte a részvételét.
Klasszikus

Öt éves lett a Virtuózok, így ünnepelnek

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.
Tánc

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.
Zenés színház

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Ha beburkolózom a zenébe, sosem vagyok egyedül”

Winand Gábor About me című új szólólemezén bemutatja mindazt, ami ő maga: énekes, zongorista, fuvolista és szerelmes ember, amennyiben társa, Elsa Valle is helyet kapott a lemezen.
Jazz/World hír

Halmos Béla-díjakat kaptak a legkiválóbb népzenészek

A Táncház Napján, május 11-én adták át az elismeréseket: a Halmos Béla vándordíjat Csonka Ferenc vajdasági prímás kapta, a Halmos Béla emlékérmet Havasréti Pálnak, a Téka együttes bőgősének ítélte oda a kuratórium.
Jazz/World kult50

TársasJáték - Fekete Kovács Kornél és Molnár Áron noÁr a Kult50-ben

Humorról, játékosságról, a közösség felhajtó erejéről és persze a jazz-ről beszélget Fekete Kovács Kornél, a Modern Art Ochestra vezetője és Molnár Áron noÁr a Kult50 kamerái előtt.
Jazz/World ajánló

Tom Waits állandó gitárosa koncertezik Budapesten

Marc Ribot, az introvertált irónia mestere, aki az extremitás felfedezésére is vállalkozik, és nem riad vissza attól, hogy a szépség mellé a csúfat is odaállítsa, május 17-én ad koncertet a BMC-ben.
Jazz/World magazin

Gyönyörű zene született Frida Kahlo ihletésére

Melissa Aldana, az egyik legismertebb női szaxofonos Frida Kahlo és a latin művészek előtt tiszteleg új, május 24-én megjelenő lemezével, amelynek első száma már hallható cikkünkben.