Jazz/World

A Sárik Trió lemezbemutatója

2010.11.04. 10:20
Ajánlom
Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk a Budapest Jazz Clubban, Sárik Péter triójának lemezbemutató koncertjén november 13-án.

Hangulatokat, impressziókat ragad meg a Sárik Péter Trió (a zongoristán kívül tagjai: Frey György basszusgitáros, Berdisz Tamás dobos) Pieces címmel megjelenő, második lemeze. A zene, a 11 eredeti szerzemény inspirálta az Arnon Blaid-Okina Sorob alkotópáros egyedi grafikáit, festményeit. Míg egyes képek valóban illusztrációk, a muzsikusokat vagy a témát ábrázolják, nagyobb részük elvontan közelíti meg a cím adta gondolati irányt. A közös produkció különleges, könyvformába csomagolt CD-ként kerül a közönség kezébe. A Budapest Jazz Clubban az eredetik kiállítását is megtekinthetik a bemutatón. Amint arról a Fidelio is beszámolt, a lemezen szereplő The Stroppy című szerzemény az amerikai illetőségű International Songwriting Competition dalszerző versenyen Közönség kategóriában harmadik helyezést ért el. A Trió előbb Magyarországon, majd Londonban (London Jazz Festival) és további európai városokban turnézik az új anyaggal. Jövő évi turnéjukon a Brazíliában élő világhírű osztrák hegedűművész, Rudi Berger lesz a vendégük.

Kérdésünk: Melyik népszerű együttesben lett ismert Sárik Péter?

A helyes választ november 11-én éjfélig megjelölő olvasóink közül ketten vehetnek részt másodmagukkal a Fidelio JazzEst keretében a Sárik Péter Trió november 13-i koncertjén a Budapest Jazz Clubban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.