Jazz/World

A szaxofonosok napja

2007.05.02. 00:00
Ajánlom
Az idei tavasz sem múlhat el Szaxofonos Nap nélkül. Május 19-én hetedik alkalommal rendezi meg a Rácz Aladár Zeneiskola a Fon-Trade Kft.-vel közösen ezt a találkozót a zeneiskola mátyásföldi épületében.

Az esemény kiemelt vendége lesz a Párizsból érkező elsőrangú jazz szaxofonos és tanár Sylvain Beuf, és találkozhatunk a New Yorkból hazatérő egykori szaxofonos legendával, Ráduly Mihállyal is.
Természetesen lesz szaxofon kiállítás, workshop és rengeteg koncert, a klasszikustól a popon át a jazz-ig.

A Fon-Trade szaxofon kiállítás főszereplői: Amati, B&S, Borgani, Fontaine, Jupiter, Keilwerth, Medusa, Prelude by Selmer, Selmer-Paris, Schagerl, és Yanagisawa szaxofonok, BG, Francois Louis , Rico és Vandoren tartozékok, Charles Bay és Lebayle fúvókák, újdonságként pedig Cannonball, Buffet Crampon, Signature Custom szaxofonok, Alexander nádak, Jody Jazz fúvókák és Morizono "Silent Sax" tartozékok.

A nap folyamán zeneiskolai szaxofonos osztályok mutatkoznak be, akik az ország különböző pontjaiból érkeznek. A koncerteken fellépnek többek között: a Budapest Szaxofon Kvartett, Götz Nándor, a csak erre az alkalomra összeálló, Balogh József vezette, 18 tagú Fon-Trade Szaxofon Együttes a magyar jazz kiválóságaival. 18 órától a legkiválóbb pop-szaxofonosok (Bergendy, St. Martin), majd jazz-virtuózok játszanak. A nap a szokásos jam session-nel végződik Kőszegi Imre triójának közreműködésével.

(2007. május 19. 13:00 Rácz Aladár Zeneiskola (Budapest) - A szaxofonosok napja; km.: Sylvain Beuf, Ráduly Mihály (szaxofon), Budapest Szaxofon Kvartett, Götz Nándor, Fon-Trade Szaxofon Együttes (műv. vez.: Balogh József), Kőszegi Imre Trió)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.