Jazz/World

A zenélés öröme – a BM Music School téli bemutató koncertje

2023.01.05. 14:40
Ajánlom
Idén is színpadra lépnek a BM Music School diákjai, hogy megcsillogtassák zenei tudásukat, és közösen éljék át az együtt zenélés semmihez sem fogható élményét.

Január 14-én 15.00 órától az idén 15 éves Budapest Jazz Clubban tartja téli bemutató koncertjét a BM Music School. A zeneiskolát 2020 novemberében alapította Bihari Márton gitáros, hogy lehetőséget biztosítson a zenélni vágyóknak – életkortól és előtanulmányoktól függetlenül – a kibontakozásra. Az oktatás alapvetően könnyűzenei irányultságú, a képzett, aktívan fellépő zenészekből álló tanári kar otthonosan mozog jazz, hip-hop, blues, rock, pop, soul műfajokban.

„Aki zenét tanul, az nem csak a hangszerén tanul meg játszani, vagy a hangját képzi – olvasható a BM Music School honlapján. – A zenével fejlődik a személyiségünk és a gondolkodásmódunk, felszabadítja kreatív energiáinkat, kiszakít a szürke hétköznapokból.” Ennek a szellemiségnek a jegyében szervezte meg a tanítást Bihari Márton, aki szerint nagy igény volt egy ilyen iskolára, amit az is jól mutat, hogy az indulás óta közel 350 tanuló fordult meg náluk, és jelenleg is 100-150-en látogatják az órákat rendszeresen. A diákok egy része iskolás korú, ám a többséget azok a felnőttek alkotják, akik munka és család mellett döntöttek úgy, hogy elmélyítik a tudásukat valamelyik hangszeren. Jelenleg ének, gitár, basszusgitár, dob, zongora, szaxofon és klarinét oktatása közül választhatnak az érdeklődők, egyéni vagy zenekari órákon.

bm-musicschool-00060-105720.jpg

Zenei foglalkozás a BM Music Schoolban (Fotó/Forrás: BM Music School)

„Nincs előre megírt, kötelező tanmenet. Úgy tanítunk, hogy megismerjük a másikat, és az erősségeire, valamint az igényeire szabjuk a tananyagot.

Fontos a visszajelzés, odafigyelünk a diákjainkra” – avatta be lapunkat az iskola alapítója. 2022 júniusában tartották az első bemutató koncertjüket, az Analog Music Hallban. „Minden zenetanuló számára fontos fordulópont, amikor az egyéni órákról, illetve zenekari gyakorlatokról kiszabadulva színpadra tudja vinni munkája gyümölcsét – teszi hozzá Bihari Márton. – Ez abszolút mélyvíz mindenkinek, a legtöbben most lépnek először színpadra, de a többieknek sincs még túl nagy gyakorlata ebben. De csinálni kell, csak így szerezhető meg a kellő rutin és magabiztosság.”

A január 14-i koncerten szólóban, duóban és zenekari felállásban lépnek színpadra a diákok, hogy megmutassák, min dolgoztak az elmúlt időszakban. 15.00 órakor az egyéni produkciókkal kezdődik a program, majd ezt követően a zenekarok mutatkoznak be. A műsor is igazán változatosnak ígérkezik a klasszikus számoktól az ismert dalok átirataiig, az egyik zenekar pedig egy saját szerzeményt is előad majd.

Az eseményről további információ itt érhető el.

Fejléckép: Zenei foglalkozás (forrás: BM Music School)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

„A jövő itt van és sose lesz vége!” – így született a legendás Mocskos idők című Európa Kiadó-dal

Az Európa Kiadó énekes-gitárosát, Menyhárt Jenőt kérdeztük arról, hogyan született az egyik leghíresebb daluk, amely A besúgó című sorozat főcímdalaként vált még népszerűbbé egy új generáció körében.
Színház

A jelenlegi főigazgató mellett egy operettszínész és egy zeneszerző pályázik a Szegedi Nemzeti Színház élére

Barnák László ötéves mandátuma 2023. június végén jár le. A színházvezetői kiírásra az övén kívül két pályázat érkezett.
Vizuál

Dürertől Picassón át Damien Hirstig – A grafika történetének hatszáz évét öleli fel a bécsi Albertina három új kiállítása

Három kiállítását is a grafikának szenteli a bécsi Albertina: a Dürer.Munch.Miró című tárlat már látogatható, februárban nyílik az Andy Warhol bis Damien Hirst című kiállítás, márciusban pedig Picasso műveit mutatják be.
Jazz/World

Beyoncé megdöntötte Solti György Grammy-rekordját

Az amerikai énekesnő immár harminckét díjjal büszkélkedhet, ezzel neki van a legtöbb Grammyje. A legjobb album díját Harry Styles kapta meg a Los Angeles-i ceremónián.
Klasszikus

44 formációból választották ki a legjobbakat a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen

A megmérettetés január 30. és február 5. között zajlott a Zeneakadémia Weiner Kuratóriuma támogatásával és a Kamarazene Tanszék szervezésében, a legjobbakat három kategóriában díjazták.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World hír

Beyoncé megdöntötte Solti György Grammy-rekordját

Az amerikai énekesnő immár harminckét díjjal büszkélkedhet, ezzel neki van a legtöbb Grammyje. A legjobb album díját Harry Styles kapta meg a Los Angeles-i ceremónián.
Jazz/World magazin

A fiatalok útkereséséről szól a Bolyki Tamás Quartet első lemeze

A GPS című album személyes értékek és élmények gyűjteménye. A lemez borítóját mesterséges intelligencia készítette, a megadott „hívószavak” alapján.
Jazz/World ajánló

Afousis Kréta szigetéről – megjelent a Meybahar új online kislemeze

Online kiadványként napvilágot látott a görög-magyar gyökerű Meybahar újabb single-je Afousis címmel. A zenekar első, Abyss (2019) című albuma rögtön a nemzetközi toplistákra került, az új kislemez klipje pedig azonnal nagy elérést produkált az online felületeken.
Jazz/World ajánló

Máshogy szól a Cimbaliband – remaster koncert a Fonóban

A többszörösen nemzetközi toplistás és Fonogram-díjas zenekar legnépszerűbb műsorában régi slágereiket keverte újra, igazította jelenlegi hangzásvilágukhoz. A dalok január 28-án két nagyszerű vendéggel együtt szólalnak meg: Maszkurával és Lócival.
Jazz/World ajánló

A jövő jazztehetségeit ismerhetjük meg a Müpa Jazz Showcase programján

2023. január 27. és 29. között ismét jelentkezik a közép-európai régió egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéje, a Jazz Showcase. A fiatal jazzcsapatok bemutatkozására is a Müpa Fesztivál Színházában kerül sor.