Jazz/World

A38-koncertek élőben a neten

2013.03.18. 13:25
Ajánlom
Az A38 koncertjeit ezen a héten az egyik videómegosztó portállal közös projektnek köszönhetően élőben is élvezhetik a zenekedvelők számítógépeiken és mobiltelefonjaikon.

Az utóbbi években több komoly nemzetközi elismerést is bezsebelt bulihajó, az A38 március harmadik hetében afféle kísérleti adást indít: egy online videómegosztóval szövetkezve interneten teszi elérhetővé koncertjeit, más napokon pedig közvetítéseket ad korábban zajlott eseményekről. Hat zenekar fellépését közvetítik élőben, négyet pedig felvételről, HD-minőségben, sztereó hanggal. Az egyhetes projekt célja, hogy a hajó jövőbeli rendszeres, élő online közvetítéseit előkészítse.

Az adás március 18-án este kezdődik az izlandi jazzfunk-együttes, a Samúel Jón Samúelsson trombonos vezette Big Band fellépésével. Samúelssonék zenekara 2000-ben alakult Reykjavíkban. Stílusuk a rhythm and blues és a funk jegyében áll, de fanyar humorral és blődlivel megfűszerezve. Az este előzenekara a magyar Bass Loco, vendégeik Weisz Gábor szaxofonos és Mohai Tamás gitáros. A pesti klubszíntér egyik legnépszerűbb zenekara, a Kéknyúl Band is fellép ezen az élőben "behálózott" héten a hajón. Vasárnap, 24-én először a kubai származású, de Budapesten élő, népszerű Elsa Valle énekesnő hallható saját együttesével, őket pedig a fantasztikus Septeto Internacional követi, akik a legnemesebb kubai jazzhagyományt képviselik.

A naponta többször ismételt online közvetítések elérhetőek innen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.