Jazz/World

AfroAid fesztivál

2006.09.12. 00:00
Ajánlom
Az AfroAid Magyarország közhasznú humanista egyesület szeptember 16-án multikulturális fesztivált szervez Budapesten a Gödör Klubban. Céljuk egy olyan zenei fesztivál megrendezése, mely szellemiségében és jellegében összhangban áll az egyesület humanista célkitűzéseivel, a multikulturalitással, a megkülönböztetés mentességgel és szolidaritással.

A fesztivál célja továbbá, hogy megismertessék céljaikat, afrikai és budapesti tevékenységeiket a nagyközönséggel, valamit hogy a rendezvény bevételével a kenyai, ghánai és libériai humanista projekteket támogassák.

Az egyesület tagjai önkéntesek, saját forrásból utaznak ezekbe az országokba, ahol humanista önsegítő csoportokat szerveznek. Elsősorban nem anyagi támogatást nyújtanak az ott élőknek, hanem olyan szervezési és közösségfejlesztő tapasztalatokat adnak át, amelyek által az adott település lakói maguk kezdeményezhetik a változásokat saját közösségükben és személyes életükben. Már működő és tervezett projektjeik között szerepelnek: közösségi iskolák önkéntes tanárokkal, mezőgazdasági projektek, árvákat támogató örökbefogadó program, maláriaellenes kampányok, felnőttoktatás, közösségi bank stb. Emellett Budapesten is igyekeznek olyan akciókat szervezni, amelyek által egyre több ember tud bekacsolódni ezen programok szervezésébe.

A fesztivál programja elsősorban különböző kultúrákból származó együttesek és zenészek fellépése: Chalaban, Korai Ütősök, Szilvássy Gipsy Folk Band, Vodku v Glodku, Peca, R-GE, M’Bye Ndiaye Szenegáli Dobshow, N’Dombolo Tánccsorport, DJ Leen’gum. A zenei program mellett afrikai tánctanítás és videó-vetítés is helyet kap a fesztiválon. A fellépők mindegyike ingyenesen támogatja a fesztivált részvételével.

(A belépőjegy ára 1300 forint, amelyet a szervezet afrikai tevékenységeire fordít.)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.