Jazz/World

Aprók tánca és Magyar Táncház a Hagyományok Házában

2006.04.18. 00:00
Ajánlom
A Hagyományok Háza nagysikerű, gyereknek rendezett táncháza, az Aprók tánca áprilisban ismét jelentkezik. A februárban útjára indított program kitűnő és tartalmas szórakozási lehetőséget kínál a kicsiknek.

Az Aprók táncában a gyerekek kézműveskedhetnek, játszhatnak, táncolhatnak, énekelhetnek, mesét hallgathatnak és az esztendő népszokásaival ismerkedhetnek. Minden héten más hangszerek húzzák a talpalávalót: duda, tekerő, furulya, hegedű, kontra, bőgő, koboz, gardon. A programot elsősorban a 4-10 éves korosztálynak ajánlják a szervezők, akik áprilisban az alábbi időpontban várják a gyermekeket és kísérőiket:

Április 21., 17 óra
Mátkaváltás a Kóborzengő zenekarral, tánc- és énektanítás Strack Orsolyával, tojásfestés Gólya Edittel

Április 28., 17 óra
Játék és tánc Sándor Ildikóval a Szigony zenekar moldvai és gyimesi muzsikájára, kötélverés tanulása Dobi Pállal

A belépő ára gyermekeknek 400 Ft, a kísérőknek 200 Ft.

Az Aprók tánca után a felnőtt néptáncrajongókat is tartalmas programmal várja a Hagyományok Háza. Április 21-én mezőkeszüi táncokat tanulhatnak az érdeklődők, miközben a Kollégák zenekar húzza a talpalávalót. Április 28-án kalotaszegi cigány táncosok és zenészek gondoskodnak a szórakoztatásáról. Mindkét program esetében fél nyolctól fél tízig tanulhatnak táncokat a látogatók, majd fél tízkor kezdődik a táncmulatság.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.