Jazz/World

Az a capella fenegyerekei először Magyarországon

2006.11.01. 00:00
Ajánlom
A világhírű Take6 együttes Feels good című legújabb lemezének világkörüli turnéjának keretében november 12-én érkezik Budapestre. A koncert házigazdája a Cotton Club Singers lesz, akikkel közös produkcióval is készülnek.

Szinte időtlen sikerét a gospel, a jazz, a pop és a rythm&blues zseniális ötvözetében megvalósító énekegyüttes számos legendás művésszel alkotott már együtt a világ legjobb vokalistáiként. A legismertebbek közülük Quincy Jones, Ray Charles, Ella Fitzgerald, Miles Davis, Whitney Houston, Stevie Wonder és Mariah Carey. Összetéveszthetetlen, örömteli, kifinomult, mókás és egyben oltári jó vokális zene. Nem más ez, mint az élet legnagyobb csodáinak szintjén ünnepelni az emberi énekhangot, mely ragyogó és üdítő, s amelyet ismét élvezhetünk a Take 6 legújabb albumán, a Feels Good című CD-n.

Bár a tizenhét évvel ezelőtt megjelent első lemezük óta a popzene rengeteg változáson ment keresztül, a Downbeat magazin olvasói slágerlistáját kilenc éven keresztül vezető szextett mindörökre letette névjegyét a vokális muzsika világában Japántól Brazíliáig. A kollégák elismerése mellett a szakma sem ment el szótlanul művészetük mellett. Erre utal a tizennyolc jelölésből megszerzett nyolc Grammy-díjuk, öt Doves és tíz GMA zenei díjuk, valamint a többmilliós példányszámban eladott tizenkét lemezük is, amelyekből az első platina-, további három pedig aranylemez lett.

Legújabb projektjük, a Feels Good már saját lemezkiadó cégük gondozásában készül, amely az első albumuk óta valószínűleg az együttes leghevesebb, leglendületesebb és legpezsgőbb produkciója. „Fontos számunkra, hogy folyamatos kihívásnak legyük kitéve és ezzel megőrizzük zenei és kreatív frissességünket” – mondja Mark Kibble, a közel húsz év alatt mindössze egyetlen személyi változást megélt Take 6 egyik tagja.

2006. november 12. 19:30 Budapest Kongresszusi Központ – A Take6 koncertje; km.: Cotton Club Singers)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.
Jazz/World rustico

Alázattal kísérletezni

Kubinyi Júlia már tizenévesen nyakig benne volt a népzenei koncertéletben, hiszen a Dűvő Zenekar énekeseként rengeteg helyen játszottak. Most izgalmas mérföldkőhöz érkezett, amikor Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel közös, Rustico című lemezén újraértelmezték a népi hangzásvilágot.
Jazz/World

Billy Cobhammal és Richard Bonával vár a SopronDrum Fesztivál

A június 15-én kezdődő SopronDrum ütősfesztiválon világhírű ütőszenészek és világzenei előadók muzsikáján keresztül ismerhetjük meg az ütős zene sokszínűségét a fertőrákosi barlangszínház gyönyörű környezetében és Sopronban.
Jazz/World zenés állatkerti esték

Hallgasson zenét az Állatkert csodás környezetében!

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén is válogatott nyáresti koncertekkel várja a zenerajongókat július 4-étől minden szerdán.