Jazz/World

Az Oláh Szabolcs Quartet "Inner Spring" című lemezbemutató koncertje

2006.05.13. 00:00
Ajánlom
A 2002-ben alakult jazz együttes első, "Inner Spring" című albumámank bemutató koncertje lesz hallható május 24-én, szerdán a Benczúr Házban.

Az Oláh Szabolcs Quartet megalakulásuk óta változatlan formációban működik. Tagjai valamennyien a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán végezték tanulmányaikat. Megalakulásához sajátos és egyedi ízlésviláguk vezetett, amely szerzeményeikben és zenélésükben is jól hallható.

A Quartet tagjai pályájuk során együtt és külön-külön is számos szakmai elismerésben részesültek. 2004 novemberében a Belvárosi Lipót Napok keretében megrendezett jazz versenyen a zenekar első helyezést ért el. Oláh Szabolcs a 2000-ben megrendezett Ifjúsági Jazz Fesztiválon a legjobb szólista díját kapta. 2004-ben a II. Jazz Zeneszerző és Hangszerelő Versenyen hangszerelés kategóriában az első helyet szerezte meg, majd 2006-ban elnyerte a Lakatos Ablakos Dezső jazz-előadóművészi ösztöndíjat. Mester Dániel 1991-ben egy országos klarinétverseny 1. díjasa volt, Soós Márton pedig a már említett Ifjúsági Jazz Fesztiválon a legjobb hangszeres előadó különdíját kapta.

Első, most bemutatásra kerülő albumuk „Inner Spring” címmel jelent meg a közelmúltban a Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma támogatásával. Az együttes rendszeres fellépője hazai és külföldi fesztiváloknak, kluboknak, gyakori szereplője rádió- és televízióműsoroknak.

(2006. május 24. 20:00 Benczúr Ház - Az Oláh Szabolcs Quartet "Inner Spring" című lemezbemutató koncertje ; tagjai: Oláh Szabolcs (gitár), Mester Dániel (szaxofon), Soós Márton (bőgő), Majtényi Bálint (dob)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.
Jazz/World

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.
Plusz

Black Friday helyett válaszd a fenntartható életet!

Fogyasztás helyett boldogság, pénz helyett élet! Ezt üzenik ismert művészek, köztük Vecsei H. Miklós, Pokorny Lia és Kollár-Klemencz László.
Színház

Az SZFE elleni harcra használhatja a kormány a veszélyhelyzeti felhatalmazást?

Amennyiben a felsőoktatási intézmény fenntartója úgy dönt, hogy egy félévet nem ismer el, mert nem tudja ellenőrizni az órákat, akkor ez azonnal végrehajtható – szúrta ki a HVG.
Plusz

Fischer Ádám: Az első csöngetés

Sorozatunkban Budapest díszpolgárai osztják meg velünk a fővároshoz kötődő személyes történetüket. Fischer Ádám karmester, aki 2009 óta a cím birtokosa, elárulta egy kedves szokását, amely kimondottan az Akácfa utcához kötődik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World gyász

Elhunyt Balázs Fecó

Életének 70. évében elhunyt Balázs Fecó énekes, zenész, zeneszerző – közölte a hírt a család nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.
Jazz/World hír

Lukács Miklósé az év jazzalbuma

A MagyarJazz.hu szakmai szavazatok alapján ismerte el az év legjobb jazzelőadóit és lemezeit. A legjobb zenekar a Modern Art Orchestra, a legjobb énekesek Winand Gábor és Hajdu Klára.
Jazz/World lemezajánló

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.
Jazz/World jótékonyság

Gyűjtés indul nehéz helyzetben lévő népzenészek számára

Gyűjtés indul nehéz helyzetben lévő népzenészek megsegítésére; az Összefogás hagyományőrző mesterekért elnevezésű kampány zárásaként december 19-én online jótékonysági gálaestet szervez a Hagyományok Háza.
Jazz/World gyász

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa

73 éves korában elhunyt Mihály Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega basszusgitárosa – tudatta Facebook oldalán a zenekar.