Jazz/World

Az Oroszlán az Ős Kajánban

2010.07.02. 10:29
Ajánlom
A tolcsvai Ős Kaján étterem Zenei boldogság elnevezéssel hirdette meg júliusi etno, jazz és betyár koncertsorozatát.

A nyitókoncertet harmadikán Lakatos Róbert prímás, Korpás Éva népdalénekes és Madarász András gitáros-zongorista adják, akiket a Rév együttesből, Évát több lemeze és koncertje alapján szólóban is sokan ismernek.  

Július 10-én egy rutinos jazz kvartett játszik, a Four'tunes, amely saját szerzeményeire improvizál. Horányi Sándor gitáros Pege Aladár együttesének tagja volt évtizedeken keresztül. Kollmann Gábor a Budapest Jazz Orchestra oszlopos tagja, Lutz János is több kiváló formációban szerepelt már bőgősként. Sramkó János dobos pedig szinte minden jelentős stílusban és művésszel feltűnt az elmúlt harminc évben. A kvartett több sikeres fellépést tudhat maga mögött rövid pályafutása során, ebből az egyik a Magyar Rádió Márványtermében rögzített élő lemezbemutató koncert volt.

Július 17-én az a Dés András ütőhangszeres előadóművész szerepel, aki saját projektjei mellett több elsőrangú world music együttes tagja és egy kreatív ötletért sosem megy a szomszédba. Ezúttal kedves partnereivel, Oláh Szabolcs gitárossal, Szandai Mátyás bőgőssel és Szabó Dániel zongoristával szerepel, Dés András és az Oroszlán néven. Világszám!   

Július 24-én a Bohemian Betyars Gipsy World című produkciója fokos nélkül is fokozza az izgalmakat: Szűcs Levente - gitár, ének, Palágyi Máté - hegedű, Fehér Gábor - basszusgitár
Czégé Balázs - szaxofon, Mihályi Máté - gitár, Botar Richard - dob felállásban.

Az eddigieknél is rejtélyesebb a július utolsó napján Tokajban fellépő Magashegyi Underground, a.k.a. Szeplős Váll formáció. A csapat tagjai: Bocskor Bíborka - ének, Demeter Zoltán - basszusgitár, Fodor Máriusz - billentyűs hangszerek, Fűrész Gábor - gitár, Szaleri Anesz - billentyűs hangszerek, ének, Toldi Miklós - dob.  

Az Ős Kaján éttermi koncertjeire az érdeklődők jegyet kell vásároljanak, ettől függetlenül rendelhetnek vacsorát, de nincs kötelező fogyasztás. 

Ős Kaján étterem (Tolcsva, Kossuth utca 14-16)
Koncert minden júliusi szombat este hétkor

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.