Jazz/World

Az Oroszlán az Ős Kajánban

2010.07.02. 10:29
Ajánlom
A tolcsvai Ős Kaján étterem Zenei boldogság elnevezéssel hirdette meg júliusi etno, jazz és betyár koncertsorozatát.

A nyitókoncertet harmadikán Lakatos Róbert prímás, Korpás Éva népdalénekes és Madarász András gitáros-zongorista adják, akiket a Rév együttesből, Évát több lemeze és koncertje alapján szólóban is sokan ismernek.  

Július 10-én egy rutinos jazz kvartett játszik, a Four'tunes, amely saját szerzeményeire improvizál. Horányi Sándor gitáros Pege Aladár együttesének tagja volt évtizedeken keresztül. Kollmann Gábor a Budapest Jazz Orchestra oszlopos tagja, Lutz János is több kiváló formációban szerepelt már bőgősként. Sramkó János dobos pedig szinte minden jelentős stílusban és művésszel feltűnt az elmúlt harminc évben. A kvartett több sikeres fellépést tudhat maga mögött rövid pályafutása során, ebből az egyik a Magyar Rádió Márványtermében rögzített élő lemezbemutató koncert volt.

Július 17-én az a Dés András ütőhangszeres előadóművész szerepel, aki saját projektjei mellett több elsőrangú world music együttes tagja és egy kreatív ötletért sosem megy a szomszédba. Ezúttal kedves partnereivel, Oláh Szabolcs gitárossal, Szandai Mátyás bőgőssel és Szabó Dániel zongoristával szerepel, Dés András és az Oroszlán néven. Világszám!   

Július 24-én a Bohemian Betyars Gipsy World című produkciója fokos nélkül is fokozza az izgalmakat: Szűcs Levente - gitár, ének, Palágyi Máté - hegedű, Fehér Gábor - basszusgitár
Czégé Balázs - szaxofon, Mihályi Máté - gitár, Botar Richard - dob felállásban.

Az eddigieknél is rejtélyesebb a július utolsó napján Tokajban fellépő Magashegyi Underground, a.k.a. Szeplős Váll formáció. A csapat tagjai: Bocskor Bíborka - ének, Demeter Zoltán - basszusgitár, Fodor Máriusz - billentyűs hangszerek, Fűrész Gábor - gitár, Szaleri Anesz - billentyűs hangszerek, ének, Toldi Miklós - dob.  

Az Ős Kaján éttermi koncertjeire az érdeklődők jegyet kell vásároljanak, ettől függetlenül rendelhetnek vacsorát, de nincs kötelező fogyasztás. 

Ős Kaján étterem (Tolcsva, Kossuth utca 14-16)
Koncert minden júliusi szombat este hétkor

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Nem akarom elszpoilerezni a saját könyvemet!” – Mészáros Dorka a Lírástudók vendége

A fiatal író ifjúsági regények szerzőjeként kezdte karrierjét, most már felnőtteknek ír. Lendületes, vérfagyasztó krimije megjelenése alkalmából látogatott el a Lírástudók stúdiójába, ahol Grisnik Petra kérdezte.
Plusz

Tóth Krisztina, Székely Csaba és Erdős Virág kéziratára is lehet licitálni a Freeszfe aukcióján

A Freeszfe januárban ünnepli megalakulásának második évfordulóját. A támogatóik – színművészek, rendezők, írók, televíziós személyiségek, képzőművészek –felajánlásaiból az Egyesület online jótékonysági aukciót rendez december 17-én.
Vizuál

Elhúzza az aranycsíkot a legújabb Kolodko-mini

Satuba fogott Rejtő-kötet és egy 14 karátos kisautó szerepel azokon a képeken, amelyeket Kolodko Mihály osztott meg közösségi oldalán.
Színház

Deficit – Csurka István darabja a Vigadóban

December 5-én, a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán tekinthetjük meg a Zentai Magyar Kamaraszínpad vendégelőadását, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Szilágyi Tibor rendezésében.
Vizuál

Wahorn András és Töttös Kata a Csokonaiban

A XV. kerületi Beszélgetések szabadon-program következő alkalmán, december 2-án egy különleges művészházaspár, Wahorn András és Töttös Kata lesz Benyó Rita vendége a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház kávézójában. A beszélgetést követően rendhagyó tárlatvezetést tart a művészpár Ketten a végtelenbe című közös kiállításukon.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözik a Hagyományok Háza, ahol december 9. és 11. között adventi élményhétvégére hívják az érdeklődőket. Ünnepváró forgatagjukban többek között koncertek, bábelőadások, ringató, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, múzeumpedagógiai foglalkozások várják a családokat.
Jazz/World ajánló

Macskák között forgatta új klipjét a Fenyves Quartet

A zenekar novemberben megjelenő új, negyedik nagylemezükkel ünnepli ötödik születésnapját november 30-án az Opus Jazz Clubban.
Jazz/World ajánló

Pajtatulajdonosok és fesztiválszervezők találkoztak a Magyar Zene Házában

Kihívásokkal teli időszak következik a kultúrában és az élet minden területén, kérdés azonban, hogy milyen programok lehetnek életképesek. Ezzel a felvetéssel indult a Magyar Fesztivál Szövetség és a Pajtakult által szervezett kétnapos konferencia az elmúlt napokban a Magyar Zene Házában.
Jazz/World ajánló

Új időpontban a 100 Tagú Cigányzenekar ünnepi koncertje

2023. április 23-án tartja meg az eredetileg januárra tervezett Arénás koncertjét a 100 Tagú Cigányzenekar. A szervezők a zenekarral és a helyszínnel egyetértésben, az emelkedő energiaárak miatt döntöttek a halasztás mellett. így az esemény a fűtési szezonon kívüli időpontban lesz megtartva.
Jazz/World ajánló

Az LGT dalaiból ad koncertet a Csík Zenekar a Kongresszusi Központban

December 28-án óévbúcsúztató koncert keretében hallhatják az érdeklődők a Csík Zenekar LGT-dalokból született feldolgozásait, Presser Gábor és Karácsony János közreműködésével. A Budapesti Kongresszusi Központban A dal a miénk című album kompozíciói csendülnek fel.