Jazz/World

Azuma Clan lemezbemutató koncert

2008.04.28. 00:00
Ajánlom
Április 30-án este kilenckor izgalmas koncert várható a Budapest Jazz Clubban: az Azuma Clan legújabb lemezéről hallhatunk szerzeményeket.

Az Azuma Clan 2004-ben alkult world music-jazz zenekar, szerzeményeik a zenészek különféle műfajokból hozott motívumait hordozzák, a jazz mellett a népzene és a rock is megjelenik. A tagok a magyar zenei élet kiemelkedő alkjai: a rendkívül tehetséges fiatal gitáros, Hámori Máté (EZTER, Egy Kiss Erzsi Zene, Pély Barna & The Groovemasters, Choxaji, UP!, Schmidt Vera, Ivo Bic, Dorina, Pierrot), a briliáns basszusgitáros Papesch Péter (European Mantra, Juhász Gábor Trió, EZTER, Presser Gábor, Tzumo Electric) és két kiváló ütőhangszeres, Mogyoró Kornél (EZTER, Anselmo Crew, Trans- Formation, Peca, Egy Kiss Erzsi Zene, Maladype Társulat, Kada) és Fodo (EZTER, Nikola Parov, Presser Gábor, Tzumo Electric).

(2008. április 30. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) – Azuma Clan lemezbemutató koncert)

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.