Jazz/World

Benczúr-kerti esték

2007.06.18. 00:00
Ajánlom
Budapesten kevés a bensőséges, különleges hangulatú szabadtéri színpad, az olyan nyári játszóhely, mint amilyen a Benczúr Házban található. A kellemes hangulatú kertben idén június 20-tól augusztus 15-ig hallhatóak azok a koncertek, ahol lesz dixie-, klezmer-, ír zene és sanzon est is.

A sort az 50 éves jubileumát ünneplő Benkó Dixieland nyitja (június 20.), majd Orosz Zoltán és zenekara Bardóczy Attila közreműködésével francia sanzon estet ad (június 26.). Harmadikként a Budapest Klezmer Band lép fel (július 4.), majd ezt követően a Sebő együttesé a kert (augusztus 8.), akik Lázár Ervin emlékestet tartanak. Az idei kerti estéket Ír est zárja majd augusztus 15-én.

A Benczúz Ház a felújítása után 1992-ben várta először szabadtéri koncertsorozat a zenebarátokat, eleinte főként a dszessz és a klasszikus zene rajongóit. A program később folkestekkel bővült, amelyek komoly sikert arattak. A kert kellemes nyári koncerteket kínált kilenc éven át, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek. Aztán 2001-ben technikai okok miatt be kellett zárni a kertet, így három év kényszerszünet következett. 2004-től ismét nyári koncertsorozat várja itt a vendégeket, nyaranta öt, változatos tematikájú hangversenyre.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.