Jazz/World

Bognár-Herczku-Szalóki

2007.12.18. 00:00
Ajánlom
Ünnepi műsorral készül december 22-i, karácsonyi koncertjére a három nagyszerű fiatal énekesnő olyan muzsikusok társaságában, akik az elmúlt években a világzenei kísérletezések élcsapatát alkották. A kiváló nép- és dzsesszzenészekből álló zenekar tagjai: Juhász Gábor, Nikola Parov, Mester László, Kovács Zoltán, Dés András.

Az est mindhárom énekes főszereplőjének neve ott szerepel az elmúlt évek legsikeresebb népzenei, dzsessz, világzenei formációiban, amelyekkel számtalan zenei elismerést is nyertek. Bognár Szilviát legtöbben talán az Anima Sound System és a Makám énekeseként ismerhették meg, de gyakran lép fel többek között a Sebő együttessel és Kónya István lantművésszel is. Herczku Ágnes a Magyar Állami Népi Együttes énekes szólistája, de sokan a Fonó zenekar, vagy a Nikola Parov Quartett énekeseként tartják számon. Szalóki Ági az Ökrös együttes és a Besh o droM énekesnőjeként, majd a Szalóki Ági Quintet élén futott be. Szakcsi Lakatos Bélával, Tony Lakatossal, Oláh Kálmánnal népi énektechnikát alkalmazva improvizál hazai és külföldi jazzkoncerteken.

Az unikális hangszereléssel felcsendülő karácsonyi dalok mellett főként magyar és bolgár dallamokra komponált feldolgozások szerepelnek a koncert műsorán, amely az akusztikus megszólalást és a gyönyörű énekhangokat kedvelők számára maradandó élményt ígér.

(2007. december 22. 20:00 Millenáris Teátrum (Budapest) - Szájról-szájra - Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági karácsonyi koncertje; km.: Juhász Gábor, Nikola Parov, Mester László, Kovács Zoltán, Dés András)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.