Jazz/World

Bohém Fesztivál: Örömzenei hétvége

2009.03.18. 00:00
Ajánlom
A XVIII. Nemzetközi "Bohém" Ragtime & Jazz Fesztivál 2009-ben is a szokásos időpontban, március utolsó hétvégéjén, 27. és 29. között vár mindenkit a kecskeméti Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központba.

A hagyományosan ”utazó fesztiválnak” összesen 17 koncertje lesz 7 magyar városban 9 nap alatt. Csak a kecskeméti főműsorban 5 koncerten 21 órányi zenére számíthatnak a kitartó jazzrajongók. (Csatlakozó városok: Budapest, Gyöngyös, Hódmezővásárhely, Kiskőrös, Pécs, Szolnok.)

A rendkívül kedvezményes családi jegy- és bérletárakkal kicsiket-nagyokat csábító rendezvény különlegességeiből kettőt érdemes kiemelni: A világon egyedülálló módon a szervezők 100% garanciát vállalnak a minőségre. Vagyis, ha valakinek nem tetszik a muzsika, a helyszínen visszaváltják a belépőjét. A másik kuriózum, hogy Kecskeméten jön létre az első magyar élő internetes jazzközvetítés: a Bohém Fesztivál a www.kecskemetitv.hu/bohem oldalon lesz követhető.

A szervezők idén először nem zenekarokat, hanem a tradicionális jazz sztárszólistáit hívták meg, s 8 ország 14 meghívott zenésze alkot majd különböző együtteseket, biztosítva az egész hétvége örömzene jellegét. A két esti főműsorban fellépő nemzetközi All Stars csapatot a Bohém Fesztivál sajtótájékoztatóján sorsolták ki. A sors szeszélye folytán 27-én pénteken csupa európai zenész lép majd színpadra, 28-án pedig a tengerentúliak mellett egy norvég és egy magyar muzsikus képviseli az öreg kontinenst. A formációk:

Március 27-én:

Herbert Christ (Németország) – trombita, Matthias Seuffert (Németország) – klarinét, szaxofon, Korb Attila (Kecskemét) – harsona, Paolo Alderighi (Olaszország) – zongora, Bényei Tamás (Budapest) – gitár, Ad van Beerendonk (Hollandia) – bőgő, Nick Ward (Anglia) – dob

Március 28-án:

Bria Skonberg (Kanada) – trombita, Craig Flory (USA) – klarinét, szaxofon, Russ Phillips (USA) – harsona, Morten Gunnar Larsen (Norvégia) – zongora, Stuart Zank (USA) – bendzsó, gitár, Mazura János (Budapest) – tuba, Jeff Hamilton (USA) – dob

A teljes program megtalálható a www.bohemragtime.com honlapon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.