Jazz/World

Boldog születésnapot!

2007.08.16. 00:00
Ajánlom
Balázs Elemér, aki dobosként és zeneszerzőként már csaknem két évtizede tartozik a magyar jazz élvonalába, a mai napon tartja születésnapi koncertjét a Vármegyeháza Díszudvarán este fél nyolctól.

A jazz esten minden fontos formáció fellép majd, amelyben ez alatt a két évtized alatt játszott, így a színpadra lép a Szakcsi- és a Babos Trió, a Szakcsi-Babos Quartet, a Trió Midnight, a C.A.E. Trió, az Oláh Kálmán Szextett, a Szakcsi Jr.- és a Pintér Zoltán Trió, a Balázs József Quintet és a Dés László Szeptett.

Ebből az alkalomból olyan zenekarok is összeállnak majd újra egy-egy szám erejéig, amelyeket már hosszú évek óta nem hallhatott a közönség, de ezen az estén kivételt tesznek, és élvezhetjük a No-Spa és az Off Course zenekar, valamint a Balázs Elemér Quintettet, a "My new way" és az "Always that moment" című lemezek felállásait. Végül, de nem utolsó sorban fellép Balázs Elemér saját, kiemelkedő sikerű zenekara is, a Balázs Elemér Group.

Ez a magyar jazz nagyságait felvonultató program méltó megünneplése lesz Magyarország és, Pat Metheny szavaival élve, a "világ egyik legjobb dobosa" születésnapjának, ami természetesen nem csak az ünnepeltnek, hanem a közönségnek is nagy örömére szolgálhat.

(2007. augusztus 16. 19:30 Pesti Vármegyeháza Díszudvara (Budapest) - Balázs Elemér születésnapi koncertje; km.: Oláh Kálmán Sextet (Oláh Kálmán/zongora, Borbély Mihály/szaxofonok, tárogató, klarinét, Bacsó Kristóf/szaxofon, Schreck Ferenc/harsona, Szandai Mátyás/nagybőgő, Balázs Elemér/dobok), Dés László, Vukán György, Babos Gyula, Szakcsi Lakatos Béla, ifj. Szakcsik, Fekete Kovács Kornél, Czvikovszky Gábor, Hárs Viktor, Tűzkő Csaba)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ziggy marley

Reggae-láz Veszprémben

Július 11-én egy jamaikai reggae-koncerttel nyitja meg kapuit a VeszprémFest, melynek sztárja a műfaj szuperhőse, Bob Marley ma már szintén veteránnak számító fia, Ziggy Marley lesz. Az énekes először lép fel hazánkban.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.