Jazz/World

Boldog születésnapot!

2007.08.16. 00:00
Ajánlom
Balázs Elemér, aki dobosként és zeneszerzőként már csaknem két évtizede tartozik a magyar jazz élvonalába, a mai napon tartja születésnapi koncertjét a Vármegyeháza Díszudvarán este fél nyolctól.

A jazz esten minden fontos formáció fellép majd, amelyben ez alatt a két évtized alatt játszott, így a színpadra lép a Szakcsi- és a Babos Trió, a Szakcsi-Babos Quartet, a Trió Midnight, a C.A.E. Trió, az Oláh Kálmán Szextett, a Szakcsi Jr.- és a Pintér Zoltán Trió, a Balázs József Quintet és a Dés László Szeptett.

Ebből az alkalomból olyan zenekarok is összeállnak majd újra egy-egy szám erejéig, amelyeket már hosszú évek óta nem hallhatott a közönség, de ezen az estén kivételt tesznek, és élvezhetjük a No-Spa és az Off Course zenekar, valamint a Balázs Elemér Quintettet, a "My new way" és az "Always that moment" című lemezek felállásait. Végül, de nem utolsó sorban fellép Balázs Elemér saját, kiemelkedő sikerű zenekara is, a Balázs Elemér Group.

Ez a magyar jazz nagyságait felvonultató program méltó megünneplése lesz Magyarország és, Pat Metheny szavaival élve, a "világ egyik legjobb dobosa" születésnapjának, ami természetesen nem csak az ünnepeltnek, hanem a közönségnek is nagy örömére szolgálhat.

(2007. augusztus 16. 19:30 Pesti Vármegyeháza Díszudvara (Budapest) - Balázs Elemér születésnapi koncertje; km.: Oláh Kálmán Sextet (Oláh Kálmán/zongora, Borbély Mihály/szaxofonok, tárogató, klarinét, Bacsó Kristóf/szaxofon, Schreck Ferenc/harsona, Szandai Mátyás/nagybőgő, Balázs Elemér/dobok), Dés László, Vukán György, Babos Gyula, Szakcsi Lakatos Béla, ifj. Szakcsik, Fekete Kovács Kornél, Czvikovszky Gábor, Hárs Viktor, Tűzkő Csaba)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World magazin

Megjelenik Miles Davis eddig kiadatlan lemeze

Az 1986-os Rubberband – ahogy már Miles Davistől megszokhattuk – körülbelül egy évtizeddel előzte meg a későbbi neo-soul hangzásvilágot. Most az album eredeti producerei kiegészítve adják közre a kincset érő felvételeket.
Jazz/World ajánló

A hazai jazzélet izgalmas arcaival vár a Gödi Jazz Napok

Június 21-én a Syrius Legacy és a Rákfogó együttes koncertjével folytatódik a 2019-es Gödi Jazz Napok.
Jazz/World ajánló

Válogatás az Óbudai Társaskör nyári programjaiból

Hangversenyre, operába, jazz koncertre vagy régi pesti kabaréba menne nyáron? A Társaskör kertjében jó helyen jár, itt mindezt megtalálja.
Jazz/World magazin

Portréalbum jelent meg a tízéves KOBUCI emblematikus zenészeiről

Tíz éve nyílt Óbuda egyik legkellemesebb szabadtéri koncerthelyszíne, a Kobuci Kert. Az évfordulót a Szent Margit Kórház javára rendezett jótékonysági koncerttel és a hely mikroközösségét bemutató portréalbummal ünneplik június 19-én.
Jazz/World hír

Tíz évig titkolták, hogy félmillió történelmi jelentőségű felvétel égett el

500 ezer master, köztük jazz- és poptörténeti jeletőségűek váltak a lángok martalékává a los angeles-i Universal Studióban kitört tűzvészben, 2008-ban. A hatalmas veszteségre most derült fény.